Se dă în circulație un tronson din A3, Autostrada Transilvaniei. Grindeanu: “Minim 250 de km de autostradă vor fi daţi în circulaţie”


O nouă autostradă se va da în circulație. Un nou tronson din Autostrada Transilvania, A3, va fi inaugurat, potrivit primelor informații, până la sfârșitul lunii septembrie, când “minim 250 de km de autostradă vor fi daţi în circulaţie”.


In articol:


Noua autostradă din România, Autostrada Transilvania, ar putea fi inaugurată până la sfârșitul lunii septembrie a acestui an, când un nou tronson ar putea fi dat în circulație.

Mai mulți kilometri vor fi dați în circulație, iar un ONG a anunțat că sunt finalizate ultimele detalii pentru ca A3 să fie deschisă către circulație.

“Atingem borna 1000”

Un ONG, Asociaţia Pro Infrastructură, a anunțat că traficul de pe un lot din Autostrada Transilvaniei, care se desfășoară între Nușfalău- Suplacu de Barcău, ar putea fi deschis până pe data de 23 septembrie 2023.

Potrivit declarației ONG-ului, pe tronsonul care ar putea fi inaugurat săptămâna viitoare se realizează ultimele detalii pentru ca șoferii să poată circula în sigurață.

O nouă autostradă se va da în circulație.

[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Doi români au fost găsiți fără viață într-un apartament din Spania- kanald.ro

Citeste si: Ce este homocisteina si care sunt valorile normale pe care ar trebui sa le avem

Citeste si: „Te iubesc, Hoder” Jador a dat vestea printre lacrimi! Ce urmează să se întâmple- wowbiz.ro

“Luăm ţipla de pe muzeul A3 Nuşfalău-Suplacu de Barcău şi atingem borna 1000. Când? Din informaţiile noastre pe 22 septembrie, dar data poate fi mutată. Constructorul bibileşte ultimele detalii, iar descărcarea provizorie dinspre Suplacu de Barcău este şi ea gata. Contorizăm 968,31 km de autostradă la care se adaugă cei 39,85 km de drum expres veritabil de pe DEx12 Slatina-Balş.
1008,16 km de drumuri de viteză şi… siguranţă. Aproximativ o treime din cei 3000 km cât ar trebui să avem în ţară pentru o reţea rutieră modernă”, a declarat Asociația Pro Infrastructură, potrivit news.ro.

Citește și: Ministrul Transporturilor are planuri mari până la finalul anului 2024: „O să dăm în folosință cel puțin 250 de km de autostradă și drum expres”

“Minim 250 de km de autostradă vor fi daţi în circulaţie”

Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor, a declarat zilele trecute că Autostrada Transilvaniei borna de 1.000 de km de autostradă, datorită tronsonului care va fi dat în circulație pe 22 septembrie.

”Până la finalul anului viitor, minim 250 de km de autostradă vor fi daţi în circulaţie”, a declarat Sorin Grindeanu.

Termenul de finalizare al autostrăzii A3 era în luna februarie a anului 2023, dar a fost depășit.

Citește și: Marcel Ciolacu, declarații despre reconstrucția Ucrainei. ,,Indiferent dacă am dori noi sau nu, reconstrucția Ucrainei se va face în primul și în primul rând prin huburile care se vor…

Citeste continuarea pe www.stirilekanald.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema

„Mi-a stat inima în loc”

Vacanța așteptată de Larisa Udilă și familia sa a fost aproape de un final tragic. Alexandru Ogică a…