Se caută luptători pentru Forțele Speciale. Condiții dure de antrenament în Săptămâna Iadului


Şcoala Forţelor Speciale de la Vlădeni, lângă Braşov, caută noi luptători. Procesul de selecție este însă foarte dur: există o Săptămână a Iadului în care cursanții dorm cel mult patru ore pe noapte și abia au timp să mănânce.

Unul dintre instructori a declarat pentru TVR că probele sunt atent selecționate, pentru a fi testate la limită capacitățile fizice și psihice ale cursanților.

Fiecare probă este eliminatorie, dar cursanții se pot elimina singuri prin faptul că pot apărea accidente medicale, care țin de construcția lor fizică.

Media de vârstă este între 20 și 30 de ani, dar au fost și cursanți în vârstă de 44 de ani, spune instructorul. Cursanții pot fi soldați, fruntași, caporali, maeștri militari, subofițeri.

La finalul selecției rămân mai puțin de jumătate: unii din cauza rezultatelor slabe pe care le obțin în procesul de selecție, alții din cauza accidentelor medicale.

Armata Română are un Comandament al Forțelor Speciale, format din aproximativ 5 batalioane, ceea ce înseamnă câteva mii de oameni, dar nu toți sunt luptători. Mulți sunt oameni de logistică și de suport.

Forțele Speciale Române au avut cele mai complicate misiuni în campania din Afganistan unde au și pierdut șase oameni.

În această perioadă se fac înscrieri și pentru Programul de calificare în domeniul forțe navale pentru operații speciale.

Citeste continuarea pe spotmedia.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema