Scurgeri semnalate la o centrală nucleară din Germania

Operatorul centralei nucleare Isar 2 din Germania a informat Ministerul Mediului cu privire la o scurgere de la amplasament, care nu a compromis securitatea, dar care ar putea complica planul energetic de iarnă al guvernului, a declarat luni ministerul, potrivit Reuters.

Este nevoie de o perioadă de reparații de o săptămână, în timpul căreia operațiunile vor fi oprite, pentru ca centrala să funcționeze după 31 decembrie, a adăugat ministerul.

Isar 2 era programată să fie oprită la sfârșitul anului

Isar 2, situată în landul Bavaria din sudul țării, era programată să fie oprită la sfârșitul anului, conform planului german de eliminare treptată a energiei nucleare.

Cu toate acestea, războiul din Ucraina și prăbușirea ulterioară a importurilor de energie din Rusia au determinat o schimbare de politică, guvernul plănuind acum să mențină două dintre cele trei centrale nucleare rămase în stand-by până anul viitor.

Ministerul Mediului a declarat că atât acesta, cât și Ministerul Economiei „examinează noua situație și implicațiile acesteia pentru proiectarea și punerea în aplicare a rezervei de rezervă”.

PreussenElektra, o filială a E.ON și operatorul centralei Isar 2, a declarat că reactorul ar putea continua să funcționeze până la data planificată de oprire, potrivit Ministerului Mediului.

Dar oprirea de o săptămână ar fi necesară în octombrie, dacă centrala ar trebui să funcționeze după sfârșitul acestui an.

Citeste continuarea pe www.gds.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

The Guardian: William și Harry nu s-au privit în ochi și au evitat orice interacțiune la înmormântarea Reginei Elisabeta

Urmatoarea stire

Cineaștii români protestează mâine în fața CNC, ca urmare a declarațiilor Ancăi Mitran, directorul CNC

Stiri pe aceeasi tema