Scenariul alegerilor parlamentare anticipate în 2023, expus de vicepremierul UDMR: ‘Dacă ar fi după mine, eu aș face în acest an’ – Știri de ultimă oră


Vicepremierul Kelemen Hunor, lider al UDMR, a afirmat, marţi, că, dacă ar decide singur, ar opta pentru alegeri parlamentare anticipate, pentru că 2024 este un an de “stagnare” care ar putea să fie salvat dacă se formează încă din acest an o nouă majoritate stabilă la guvernare, conform Agerpres.

“Dacă eu aş fi cel care decide singur, eu aş face anticipate în acest an. Trebuie să fim de acord cu toţii, cei care formăm o majoritate, apoi trebuie să fie de acord şi preşedintele ţării, fiindcă fără el nu poţi să faci anticipate. Şi trebuie să explici în primul rând cetăţenilor. De ce aş face eu anticipate, dacă ar fi după mine? Anul 2024 este un an electoral. Se întâmplă foarte rar ca să avem toate alegerile într-un singur an – din mai, până în noiembrie. Asta înseamnă, cunoscând cât de cât ce înseamnă un an electoral, că administraţia centrală în primul rând se va aşeza, va aştepta să vedem ce se întâmplă”, a declarat Kelemen Hunor la TVR Info.

Citeste continuarea pe www.stiripesurse.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema