Sărbătoare 9 septembrie. Mari sfinți sunt pomeniți în calendarul ortodox 

Sărbătoare 9 septembrie. Biserica îi cinstește astăzi pe Sfinții Ioachim și Ana.

Conform calendarului ortodox, la data de 9 septembrie, biserica îi cinstește pe Sfinții și Drepții Părinți Ioachim și Ana, Sfântul Sfințit Cuvios Onufrie de la Vorona și pe Sfântul Cuvios Chiriac de la Tazlău.

Sărbătoare 9 septembrie. Sfinții și Drepții Ioachim și Ana sunt părinții Fecioarei Maria, cea care a dat naștere lui Iisus Hristos.

Cei doi au fost căsătoriți timp de 50 de ani fără să aibă copii.

Erau oameni credincioși, liniștiți și înstăriți. O bună parte din averea lor o donau săracilor și Templului.

Sărbătoare 9 septembrie. De-a lungul vieții, Ioachim și Ana au fost batjocoriți și excluși de către oameni, deoarece nu au reușit să facă un copil. Soții au început să se roage la Dumnezeu, pentru a le da un prunc, chiar dacă erau la o vârstă înaintată.

Lipsa copiilor ii facea pe Ioachim si Ana sa fie priviti ca fiind blestemati, pentru ca in societatea iudaica, familiile sterpe erau socotite a nu avea binecuvantarea dumnezeiasca. Dupa rugaciuni indelungi, celor doi li s-a daruit o prunca: Fecioara Maria, scrie crestinortodox.ro.

Sărbătoare 9 septembrie. Într-o zi, Dumnezeu a trimis un înger în casa celor doi credincioși, care le-a transmis că vor avea „o fiică mult binecuvântată, prin care toate neamurile pământului se vor binecuvânta și prin care va veni mântuirea lumii”.

Sărbătoare 9 septembrie. Nașterea Fecioarei Maria. La scurt timp după vizita îngerului, Ana a rămas însărcinată. Zămislirea Fecioarei Maria este prăznuită de Biserică în 9 decembrie, iar Nașterea Maicii Domnului este sărbătorită pe 8 septembrie.

Atunci când Fecioara Maria a împlinit 3 ani, Sfinții Ioachim și Ana au dus-o la templu, au închinat-o slujirii lui Dumnezeu, încredințând-o preotului Zaharia.

Sărbătoare 9 septembrie. Deși sperau să crească alături de ei, au hotărât să o lase la templu, împreună cu celelalte fecioare. Biserica prăznuiește Intrarea în Biserică a Maicii Domnului în 21 noiembrie. 

Sărbătoare 9 septembrie. Până la moartea lor, Sfinții Ioachim și Ana o vizitau pe Fecioară la templu. Pe când fetița avea doar 10 ani, cei doi părinți au trecut la cele veșnice.

În vremea domniei împăratului Iustinian cel Mare (527-565), a fost ridicata o biserica închinata Sfintei Ana, la Constantinopol.

Se spune că împăratul bizantin Iustinian al II-lea (685-695; 705-711) a renovat vechea biserica a Sfintei Ana, după ce Sfânta Ana i-a apărut în vis soției sale însărcinate.

Sfintele Moaște și un veșmânt (acoperământ) ale Sfintei Ana au fost aduse în Constantinopol și așezate în biserică, spre închinare.

 

Citeste continuarea pe www.realitatea.net

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema

Securiștii

Cât de infiltrată este diaspora? M-ar fi preocupat destul de puțin această întrebare (am altele pe cap), dacă…