Săptămâna Mondială a Conștientizarii privind Antibioticele: Conf. Dr. Mihai Craiu – medic primar pediatru

Există numeroase credințe despre antibiotice care merg între cele două extreme, de la mitul ” antibioticele tratează orice boală insoțită de febră” la cel al „ antibioticele sunt dăunătoare și nu trebuie folosite”.

În Săptămâna Mondială a Conștientizarii despre Antibiotice, ne dorim să transmitem câteva informații importante despre utilizarea antibioticelor astfel încât acestea să rămână eficiente și în viitor.

Îl avem alături pe domnul Conf.Dr. Mihai Craiu, medic primar pediatru Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu” care ne vorbește despre principii de prescriere corectă a antitibioticelor în practica pediatrică.

„Răceală din nou! Ce facem cu copilul care merge în colectivitate? De multe ori ne gândim la tratamente naturiste sau la tratamente cu antibiotice sau la cortizon.

Răspunsul scurt este că ar trebui să decidă medicul nostru, medicul de familie, medicul specialist al copilului. De ce? Pentru că un antibiotic folosit când nu este cazul, lasă în urma sa numai microbi rezistenți, iar următoarea infecție vă fi mai greu de tratat. Iar bolile realmente bacteriene, tratate cu siropuri de plante, nu se vindecă niciodată.”


Citeste continuarea pe www.europafm.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Colesterolul „bun” nu oferă protecție împotriva bolilor de inimă, cum se credea anterior – STUDIU

Urmatoarea stire

Bebeluş de două luni, găsit mort într-un apartament din Ploieşti, după ce un vecin a chemat poliţia. Mama are 15 ani, tatăl 30 de ani

Stiri pe aceeasi tema