Sănătatea şi viaţa femeilor sunt în pericol

FOTO: Hepta.ro.
  • Joe Biden a criticat vineri hotărârea Curţii Supreme a SUA care a anulat decizia istorică Roe vs Wade privind avortul.
  • Biden a afirmat că sănătatea şi viaţa femeilor americane sunt acum în pericol.
  • Biden a cerut ca eventualele proteste să rămână paşnice.

Preşedintele SUA Joe Biden a criticat vineri hotărârea Curţii Supreme a SUA care a anulat decizia istorică Roe vs Wade privind avortul, afirmând că sănătatea şi viaţa femeilor americane sunt acum în pericol, informează Reuters.

Este o zi tristă pentru Curte şi pentru ţară„, a declarat Biden într-un discurs la Casa Albă după pronunţarea hotărârii, despre care a spus că duce ţara înapoi cu 150 de ani.

Biden a promis că va continua să lupte pentru drepturile reproductive şi i-a îndemnat pe alegători să trimită în Congres oameni care vor să lucreze pentru a impune dreptul la avort.

În această toamnă, Roe este pe buletinul de vot. Libertăţile personale sunt pe buletinul de vot”, a spus Biden, referindu-se la decizia istorică din 1973, Roe vs Wade, care a făcut ca avortul să fie legal la nivel naţional.

Biden a cerut ca eventualele proteste să rămână paşnice.Citeste continuarea pe alephnews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Nine African swine fever hotspots still active in Romania

Urmatoarea stire

O echipă din Turcia are cei mai înfocaţi suporteri! Fanii s-au bucurat şi când au fost martorii unei cereri în căsătorie

Stiri pe aceeasi tema