Salariații care vor plăti cu 15% mai puțin la impozit


Luni seară, Ministerul Finanțelor a publicat proiectul de ordonanţă privind modificarea Codului Fiscal.

”În şedinţa de Guvern de astăzi vom avea în primă lectură un proiect de ordonanţă de urgenţă care vizează Codul Fiscal”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, a precizat că acest proiect urmărește protejarea salariaților cu venituri de până la 4.500 de lei.

”Practic, ajustarea fiscală pe care o propunem prevede, pe de o parte, protejarea cetățenilor României care au statutul de salariați și au venituri de până la 4.500 de lei și, în acest scop, avem o serie de deduceri și pentru salariații care au întreținere alte persoane, inclusiv copii, dar mai ales pentru salariații tineri de până la 26 de ani.

Salariații care vor plăti cu 15% mai puțin la impozit

Cu titlu de noutate, se introduce o reducere de 15% din impozit pentru a crește până la urmă și gradul de ocupare în rândul tinerilor, unde înregistrăm un șomaj de natură structurală, dar și pentru angajații care au copiii în orice formă de de învățământ, pentru a încuraja trimiterea la școală și evitarea abandonului școlar.

Pentru fiecare copil se va primi o deducere suplimentară de 100 de lei în contrapondere, avem o serie de ajustări pe partea de capital și pe partea de companii, care fapt nu reprezintă altceva decât eliminarea unor facilități, reconversia sau restructurarea unor facilități acordate în anumite zone, facilități care și-au atins deja elementul de potențial în anii care au trecut, iar în acest moment sunt solicitate a fi eliminate și de către Comisia Europeană și către către PNL, dar chiar și de către foarte mare parte a mediului de afaceri”, a declarat Adrian Câciu.Citeste continuarea pe www.antena3.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Patru victime evreiești printre cele șapte persoane ucise într-o suburbie locuită de numeroși evrei

Urmatoarea stire

Conducerea CFR-ului, mulțumită după egalul din Armenia: “Mi-a plăcut jocul nostru”

Stiri pe aceeasi tema