”Să aplice aceleași principii de integritate și în cazul șefei ADP Sector 1 care, exact ca președintele AEP, și-a angajat o rudă, respectiv cumnatul la Biroul Parcări din subordinea sa”

PSD solicită conducerii USR să aplice principiile de integritate şi anticorupţie asupra propriilor reprezentanţi din Primăria Sectorului 1, la fel cum obişnuia să le înfiereze în cazul altor demnitari. „După ce au solicitat cu înfocare revocarea preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente (AEP) pentru că a angajat în instituţie o rudă de gradul II, cei din conducerea USR nu mai pot continua să-i protejeze politic pe colegii lor de partid din administraţia Sectorului 1, acuzaţi de fapte penale similare sau chiar mai grave”, arată comunicatul de presă al partidului, citat de News.ro.

„Este incalificabil că USR se face că nu vede cazul directorul Administraţiei Domeniului Public Sector 1, Sorina Oancea, care, exact ca preşedintele AEP, şi-a angajat o rudă de gradul II, respectiv cumnatul, la şefia Biroului Parcări aflat în subordinea sa. La fel de jenant e şi faptul că USR s-a făcut scut pentru apărarea primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, acuzată de o faptă chiar mai gravă, respectiv că a angajat „o rudă de gradul zero”, adică pe sine, în poziţia de manager al unui proiect gestionat de instituţia pe care o conduce. Exact ca în cazul preşedintelui AEP, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul pentru fapta penală de conflict de interese comisă de Clotilde Armand, fără însă ca acest lucru să fie urmat de suspendarea sa din USR”, conform sursei citate.

PSD mai spune că, „după cum se vede, conflictele de interese au devenit o practică generalizată în Primăria Sectorului 1, sub privirile îngăduitoare ale USR, care acum pune la îndoială credibilitatea ANI, după ce ani la rând i-a lăudat rolul fundamental în demascarea cazurilor de corupţie şi de incompatibilitate”.

sursa: News.ro

Citeste continuarea pe www.g4media.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Polițiștii au verificat transportatorii. Au dat 60 de amenzi

Urmatoarea stire

NATO va reloca avioane de recunoaştere din Germania în România, pentru a fi mai aproape de războiul din Ucraina

Stiri pe aceeasi tema