s-au aflat efectele pe termen lung ale consumului de canabisAdolescen┼úii, adul┼úii tineri, femeile ├«ns─ârcinate, ┼čoferii ┼či bolnavii mintal ar trebui s─â evite consumul de canabis, potrivit celei mai mari analize de s─ân─âtate pe acest subiect, un studiu care analizeaz─â consumul pe ultimele dou─â decenii, scrie The Guardian, informeaz─â News.ro.

Cu toate acestea, canabidiolul poate ajuta la reducerea crizelor la pacien┼úii cu epilepsie, iar medicamentele pe baz─â de canabis pot ajuta ├«n cazul sclerozei multiple, al durerii cronice, al bolilor inflamatorii intestinale ┼či ├«n ├«ngrijirea paliativ─â.

Constat─ârile s-au bazat pe o analiz─â global─â realizat─â de o echip─â interna┼úional─â de exper┼úi, care a analizat studiile de referin┼ú─â privind canabisul ┼či s─ân─âtatea, efectuate ├«n ultimele dou─â decenii. Analizele umbrel─â analizeaz─â meta-analizele anterioare ┼či ofer─â un rezumat al dovezilor privind un anumit subiect.

Analiza aprofundat─â a dovezilor privind canabisul ┼či s─ân─âtatea a fost publicat─â ├«n BMJ.

Acesta a constatat c─â, ├«n timp ce compu┼čii de canabis ar putea fi de ajutor pentru persoanele cu anumite afec┼úiuni medicale, consumul de droguri ar putea fi d─âun─âtor pentru alte grupuri de persoane.

Studiu întins pe 20 de ani

Exper┼úii, printre care se num─âr─â ┼či cercet─âtori din Marea Britanie, au analizat date din 101 meta-analize privind consumul de canabis. Studiile au fost publicate ├«ntre 2002 ┼či 2022 ┼či au analizat efectele diferitelor combina┼úii de canabis, canabinoizi ┼či medicamente pe baz─â de canabis asupra s─ân─ât─â┼úii.

Consumul de canabis a fost legat de s─ân─âtatea mintal─â ┼či de cogni┼úia slab─â, concluzioneaz─â studiul. A crescut riscul de accidente de ma┼čin─â ├«n r├óndul ┼čoferilor ┼či a dus la rezultate slabe pentru copii atunci c├ónd femeile ├«ns─ârcinate au folosit acest drog.

Autorii au declarat c─â ar trebui s─â se evite consumul de canabis ├«n r├óndul tinerilor, ├«n timp ce creierul lor este ├«nc─â ├«n curs de dezvoltare. Ei au sus┼úinut c─â majoritatea bolilor mintale au fost identificate pentru prima dat─â ├«n timpul adolescen┼úei ┼či la v├órsta adult─â t├ón─âr─â. ┼×i aceasta a fost, de asemenea, o perioad─â ├«n care “cogni┼úia este primordial─â pentru optimizarea performan┼úelor academice ┼či a ├«nv─â┼ú─ârii”.

Cu toate acestea, ei au spus c─â canabidiolul era benefic pentru persoanele cu epilepsie pentru a le ajuta s─â evite crizele.

Medicamentele pe baz─â de canabis ar putea, de asemenea, ajuta la reducerea durerii cronice ┼či ar putea ajuta la reducerea spasmelor ├«n r├óndul persoanelor cu scleroz─â multipl─â. De asemenea, ar putea ajuta la reducerea grea┼úei ┼či a v─ârs─âturilor ├«n r├óndul pacien┼úilor cu o serie de afec┼úiuni ┼či ar putea contribui la ├«mbun─ât─â┼úirea somnului pacien┼úilor cu cancer.

S-a constatat, de asemenea, c─â medicamentele pe baz─â de canabis ├«mbun─ât─â┼úesc calitatea vie┼úii ├«n r├óndul…

Citeste continuarea pe www.stiripesurse.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema