S-ar putea trezi rușii cu o dronă care să atace Kremlinul? Armand Goșu: “E un mister ce face Ucraina”Expertul în spațiul post-sovietic Armand Goșu consideră că rușii ar putea să se teamă tot mai mult de capacitățile ucrainene de a ataca ținte de pe teritoriul lor, având în vedere ultimele atacuri cu drone împotriva bazelor rusești:

Armand Goșu, despre atacul ucrainenilor asupra bazelor rusești

„E un mister. Cum reușesc să ajungă la sute de kilometri de linia frontului, astfel încât să nu existe antiaeriană rusească? Ei trec peste orașe, peste unități militare. Cum să nu-i vezi? În condițiile acestea, mă întreb: ar putea lovi și Moscova? S-ar putea trezi rușii cu o dronă care să atace Kremlinul? Pentru că distanța până la Kremlin nu e mai mare față de acele unități militare”, spune acesta într-un interviu pentru Europa Liberă.

Armand Goșu susține că ucrainenii au avut de la început această tehnologie, dar nu au utilizat-o și au vrut să fie discreți.

„Sunt niște drone sovietice mari, care au pe ele tehnologie nouă, dar ele sunt pregătite încă dinainte de cineva foarte discret și presupun că e vorba de Israel, pentru că armata israeliană are capacitatea de a moderniza astfel de dispozitive, iar acolo sunt foarte mulți foști militari sovietici”, spune Goșu.

Pe de altă parte, Armand Goșu spune că, în primăvară, Rusia ar putea începe o contraofensivă care să-i consolideze pozițiile în sudul și în estul Ucrainei. Dacă și aceasta se va solda cu un eșec, Putin ar putea avea mari probleme

„Putin e un fel de politician teflon. Nu știe, n-a văzut. Poate să facă lucrul acesta câtă vreme controlează media, însă, în primăvară, dacă Rusia nu va reuși o victorie, ce va face Putin în fața marelui public, în fața elitei? Pentru că elita poate să înghită prima dată, poate mai înghite a doua, dar a treia oară s-ar putea să nu mai înghită, că nu digeră, se constipă”, susține Armand Goșu.

Politologul crede că presiunea pe Putin ar putea fi atât de mare încât să-l oblige să-și caute un succesor și să încerce un fel de transfer de putere în care el să obțină niște garanții personale.

Un atac cu dronă ucrainean a avariat o instalaţie electrică din sud-vestul regiunii ruseşti Briansk, la graniţa cu Ucraina.

Atac ucrainean cu drone asupra unei localități rusești

Potrivit rapoartelor locale, curentul electric a fost întrerupt timp de câteva ore, a declarat luni guvernatorul regional, relatează Reuters.

„Un atac cu drone ucrainene a avut loc în această dimineaţă asupra districtului Klimovski”, a declarat Aleksandr Bogomaz pe Telegram.

Citeste continuarea pe www.b1tv.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Cine e bărbatul de 35 de ani care s-a aruncat de la etajul 25 al unei clădiri de birouri din București

Urmatoarea stire

Care este ”cel mai bun oraş din lume”

Stiri pe aceeasi tema