S-a semnat contractul de finanțare pentru plata din fonduri europene a studiului de fezabilitate la Centura Vest Timișoara

Compania de Drumuri și Ministerul Transporturilor au semnat contractul prin care se va finanța din fonduri europene elaborarea studiului de fezabilitate pentru ultima porțiune din centura de ocolire a Timișoarei rămasă de construit. Din cele cinci milioane de lei alocate pentru această etapă, 3,6 milioane ar urma să fie acoperite din bani europeni.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), în calitate de beneficiar și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, au convenit, în data de 06.09.2022, încheierea Contractului de Finanțare nr.160 pentru proiectul ”Elaborare Studiu de Fezabilitate pentru “Varianta de Ocolire Timisoara Vest”,  în vederea obținerii de finanțare nerambursabilă alocată prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020.

Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea competitivității economice a României prin dezvoltarea infrastructurii de transport care facilitează integrarea economică în UE.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt: realizarea Studiului de Fezabilitate, ținând cont de aplicabilitatea în totalitate a legislației în vigoare (norme, normative, standarde, legi etc.); pregătirea documentației de atribuire a contractului de proiectare și execuţie lucrări și asigurarea asistenței tehnice necesară beneficiarului în perioada derulării procedurilor de achiziție publică pentru proiectare și execuție lucrări.

Scopul contractului este construirea unei variante de ocolire a orașului Timișoara din zona intersecției DN69 cu DJ591 ce va ocoli orașul prin vest, făcând legătura cu DN 69, astfel încât să se asigure creșterea gradului de siguranță, a vitezei de deplasare și îmbunătățirea condițiilor de transport.

Valoarea totală a proiectului este de 5.051.716,99 lei și va fi finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 85% contribuția Uniunii Europene din Fondul de Coeziune – 3.623.296,16 lei, 15% contribuția proprie 639.404,20 lei, diferența până la valoarea totală reprezentând cheltuieli neeligibile inclusiv TVA.

Durata proiectului va fi 36 luni, respectiv între data 01.01. 2021 și 31.12. 2023 la care se adaugă, dacă este cazul, și perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea Contractului de Finanțare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.

Citeste continuarea pe debanat.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Asia începe să-i închidă ușa Rusiei

Urmatoarea stire

Deșertul Atacama ar putea adăposti viață. Unde s-ar ascunde?

Stiri pe aceeasi tema