S-a lăsat cu lacrimi de durere după eliminarea lui Rafael Nadal de la Australian Open 2023. Americanul Mackenzie McDonald a reușit meciul viețiiRafael Nadal nu își va putea apăra trofeul cucerit la Australian Open în urmă cu un an, deoarece la ediția din 2023 a Grand Slam-ului de la Melbourne a fost eliminat surprinzător încă din turul doi. Americanul Mackenzie McDonald l-a învins în trei seturi, scor 6-4, 6-4, 7-5.

Rafael Nadal, OUT de la Australian Open 2023

Din postura de deținător al trofeului de campion, Rafael Nadal (36 de ani – 2 ATP) a provocat una dintre cele mai mari surprize de la Australian Open 2023, părăsind competiția încă din turul doi.

Duelul a început extrem de slab pentru Rafael Nadal, care și-a cedat serviciul încă din game-ul de debut. În schimb, Mackenzie McDonald (27 de ani – 65 ATP) a intrat pe teren cu o poftă de joc extraordinară, iar serviciul i-a funcționat impecabil. Pe tot parcursul primului set, americanul a reușit 6 ași. În schimb, Nadal nu a reușit niciunul. Primul set a fost câștitgat de McDonald cu scorul de 6-4.

Setul doi a început identic. Americanul a reușit break-ul în game-ul de debut, după care, treptat, a condus jocul în favoarea sa. Mai mult, Rafal Nadal a suferit o accidentare la șold, iar la scorul de 5-3 pentru McDonald, în actul secund, spaniolul a solicitat un time-out medical.

Rafael Nadal a revenit pe teren și a refuzat să cedeze, deși era clar că nu mai poate juca la potențialul său maxim. McDonald a câștigat și setul secund cu scorul de 6-4, după care, în decisiv s-a impus cu 7-5.

Rafael Nadal a ratat ocazia de a-și apăra titlul cucerit la Australian Open în 2022 și va părăsi Melbourne după doar două tururi.

Un total de 14 ași a reușit Mackenzie McDonald în fața lui Rafael Nadal, iar în runda următoare va da piept cu învingătorul dintre Yoshihito Nishioka (27 de ani – 33 ATP) și Dalibor Svrcina (20 de ani – 216 ATP).

Soția lui Nadal a izbucnit în lacrimi

În setul secund, când Rafael Nadal se zbătea să depășească durerile din zona șoldului și să rămână în meci, soția spaniolului a fost surprinsă plângând în tribune.

Maria Francisca Perello nu și-a mai putut stăpâni emoțiile, iar imaginile care au fost surprinse cu ea s-au viralizat rapid pe rețelele de socializare:

„Soția lui Rafael Nadal, Maria Francisca Perello, plângea în timp ce acesta se lupta în duelul din turul doi de la Australian Open”, a scris Sportskeeda Tennis, pe Twitter.

Rafael Nadal rămâne cu două titluri cucerite la Australian Open, cele din 2009 și 2022. În schimb, spaniolul deține în continuare recordul pentru cele mai multe titluri de Grand Slam cucerite, 22!

Citeste continuarea pe www.playsport.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Meryl Streep va juca în sezonul 3 din “Only Murders in the Building”

Urmatoarea stire

Femeie găsită decedată într-o pensiune din Neamț

Stiri pe aceeasi tema