“S-a ales praful, oameni buni, de toate!” În Călăraşi, o cameră de supraveghere a filmat dezastrul lăsat în urmă de o furtună care a durat doar câteva minuteÎn satul Văcărești din Teleorman, vremea rea a dat peste cap planurile oamenilor din prima zi de Paşte. Grindina căzută le-a afectat serios culturile.

“S-a ales praful, oameni buni, de toate. Să avem un Paşte fericit!”, spune cu amărăciune un bărbat, în timp ce filmează cum grindina lovește fără milă.

În Călăraşi, o cameră de supraveghere a surprins dezastrul lăsat în urmă de o furtună care a durat doar câteva minute.

Vijelia puternică, însoţită de grindină şi descărcări electrice a măturat totul în cale.

Grindina a făcut prăpăd şi în nordul Moldovei

Probleme au fost şi în Olt. În localitatea Dobroteasa, după câteva minute de ploaie torenţială, pământul a fost acoperit de un covor alb.

Grindina a făcut prăpăd şi în nordul Moldovei. La Roznov, în Piaţa Neamţ, copacii înfloriţi nu au rezistat vijeliilor. 

Adrian Obreja, reporter Observator: În mod normal, un astfel de loc ar fi fost plin de oameni într-o zi cu soare sau când vorbim de o astfel de sărbătoare. Doar că acum ploaia a stricat planurile oamenilor. Cei care au aprins deja focul, l-au şi stins şi l-au acoperit. 

În Ialomiţa, localnicii au făcut haz de necaz când s-au trezit sub o ploaie de gheaţă care le-a distrus grădinile. 

Ploile se vor extinde în aproape toată țara

Nici Bucureştiul nu a scăpat. Temperatura a scăzut cu şapte, opt grade Celsius, iar rafale reci au adus nori de ploaie deasupra Capitalei. 

Iris Răducanu, meteorolog: Aceste ploi se vor extinde dinspre sud, vor cuprinde majoritatea regiunilor, iar în Moldova, Muntenia, Oltenia aşteptăm cantităţi de apă de 15 – 25 l/mp. Pe tot parcursul săptămânii viitoare aşteptăm averse. La nivelul întregii ţări ne aşteptăm ca pe parcursul zilei de mâine temperaturile să mai scadă.

Cine şi-a programat vacanţa de 1 mai speră să aibă mai mult noroc de vreme bună. Meterologii cred că luna se va termina cu soare şi temperaturi generoase.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeste continuarea pe observatornews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema