Rușii, îngroziți de ceea ce se întâmplă în armata lui Putin. Bărbații fug de teroarea comandanților săi


Rușii fug de teama războiului. Unii bărbați nu vor să fie recrutați și refuză să meargă pe front. Cetățenii pleacă masiv din Rusia și nu vor să lupte în armata lui Putin. Frica față de regimul de teroare din propria armată se numără printre motivele pentru care bărbații  părăsesc țara.

Ce înseamnă „dedovșina” și cum se aplică în armata rusă

Încă din vremurile sovietice, armata rusă a avut reputația că practică hărțuirea mortală și apelează la ritualuri de inițiere extrem de violente. Numite „dedovșina”, aceste ritualuri constau în viol, acte de tortură și furt, scrie adevărul.

„Motivul pentru care un număr mare de bărbați încearcă să plece din Rusia este că sunt speriați de anunțul de recrutare generală. Este o armată brutală, fără simț al onoarei sau al valorilor, iar șansele de supraviețuire în orice război purtat de armata rusă sunt destul de mici.

Nu au făcut nimic pentru a rezolva vechile problemele de hărțuire și de abuzuri care există încă din vremea armatei sovietice”, a declarat generalul Sir Richard Shirreff, fost comandant suprem adjunct al forțelor aliate din Europa, pentru The Sun.

Mii de tineri, batjocoriți de veterani

Potrivit sursei citate, recruții adolescenți sunt cei care tind să fie luați peste picior de veterani. Adesea proveniți din medii sărace, sunt cei care nu au avut banii necesari pentru a scăpa de serviciul militar prin mită.

În prezent, tuturor bărbaților ruși cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani li se cere să facă cel puțin un an de serviciu militar.

Moscow Times a scris, în februarie 2020. cum soldatul Artiom Pahotin s-a sinucis cu o armă AK-47 în timpul unei sesiuni de exerciții, după ce un cuvânt denigrant i-a fost scrijelit pe frunte cu o lamă de ras.

În mesajele trimise mamei sale, el mărturisea: „Mă hărțuiesc, mă epuizează psihologic și mă extorchează. Nu văd cum aș putea continua”.

Un grup anti-război numit Comitetul mamelor soldaților din Rusia a estimat că, înainte de așa-numita „operațiune militară specială” a lui Putin, 44% din decesele din armata rusă erau sinucideri, relatează adevărul.

Citeste continuarea pe www.b1tv.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Italia votează, dreapta radicală speră la succes

Urmatoarea stire

Zelenski, vehement la adresa Israelului. Este şоcat că Ierusalimul nu i-a trimis Ucrainei sisteme antirachetă

Stiri pe aceeasi tema