Rusia – Ucraina, ziua 393: Opozanta belarusă din exil își îndeamnă țara să rupă relațiile cu MoscovaOpozanta belarusă Svetlana Tihanovskaia, aflată ieri la Washington, şi-a îndemnat ţara să rupă relaţiile cu vecina ei „colonialistă”, Rusia.

„Este timpul să ne opunem amestecului Rusiei în afacerile interne ale Belarusului”, a pledat ea la o conferinţă de presă în Congresul american.

Moscova „susţine regimul ilegitim” şi „desfăşoară acţiuni colonialiste”, a acuzat opozanta în vârstă de 40 de ani, care a candidat la preşedinţie în 2020 împotriva lui Aleksandr Lukaşenko, aflat la putere de trei decenii.

Obligată să trăiască în exil, Svetlana Tihanovskaia a devenit simbolul forţelor democratice din Belarus şi inamicul unui regim ale cărui abuzuri brutale le denunţă neobosit.

De la Washington, ea le-a cerut compatrioţilor să rupă „relaţiile strânse cu agresorul rus”. „Agresorul militar ne foloseşte în mod liber teritoriul, spaţiul aerian pentru a ataca şi a ameninţa Ucraina”, a declarat ea, solicitând armatei ruse „să se retragă complet din Belarus”, scrie Agerpres.
Citește și:

A 392-A ZI DE RĂZBOI

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Citeste continuarea pe romanialibera.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Loreen, artista care va reprezenta Suedia pentru a doua oară la Eurovision a ajuns să cânte după ce sora ei a înscris-o la un concurs fără ca ea să știe

Urmatoarea stire

Anonimul șef al Poliției Cluj a ieșit la rampă

Stiri pe aceeasi tema