Rusia trebuie oprită din destabilizarea Moldovei


Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că Rusia va continua să încerce să destabilizeze Republica Moldova și că încercările Moscovei trebuie oprite cu „mai multe arme” și „mai multe sancțiuni”, transmite CNN.

Zelenski a afirmat că guvernul său respectă integritatea teritorială a Republicii Moldova și că Transnistria face parte de drept din teritoriul moldovenesc.

Președintele ucrainean a menționat că Rusia duce un „război hibrid și un război informațional” în Moldova.

„Putin trebuie să arate succese și victorii. Dar nu va exista nicio victorie pe câmpul de luptă din Ucraina. Prin urmare, el poate merge să caute succesul acolo unde există puncte slabe”, a spus el.

„Cred că este important să oprim aceste încercări cu mai multe arme, mai multe sancțiuni, cu pași corespunzători”, a adăugat Zelenski.

Președinta moldoveană Maia Sandu a avertizat recent cu privire la un presupus complot rusesc pentru a destabiliza guvernul de la Chișinău, iar secretarul de stat american Antony Blinken și-a exprimat „îngrijorarea profundă” cu privire la perspectiva ca Moscova să intervină în Moldova.

Rusia a lansat propriile acuzații la adresa Ucrainei, avertizând NATO și Kievul să se abțină de la a face „pași aventuroși” în Transnistria și susținând că un atac asupra compatrioților Moscovei din teritoriu ar fi considerat un atac asupra Rusiei însăși.

Un purtător de cuvânt al Serviciului Frontierei de Stat al Ucrainei a răspuns vineri la comentariile Rusiei, afirmând că armata ucraineană și Garda Națională au luat „măsuri sporite la granița cu Transnistria”, dar numai „pentru a preveni orice provocări din partea celeilalte părți”.

Citeste continuarea pe www.g4media.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema