Rusia ”rămâne fără capacităţi şi fără prieteni” / Anunţă că a discutat cu Şoigu despre doborârea unei drone americane la Marea Neagră


Secretarul american al Apărării Lloyd Austin anunţă miercuri că a discutat la telefon cu omologul său rus Serghei Şoigu în urma prăbuşirii marţi a unei drone americane de tip MQ-9 Reaper la Marea Neagră şi apreciază, în urma unei reuniuni a Grupului de Contact pentru Apărarea Ucrainei că Rusia ”rămâne fără capacităţi” în urma invaziei, în urmă cu peste un an, relatează News.ro, care citează CNN.

”Rusia a ajuns să depindă de Iran şi de Coreea de Nord şi să folosească echipament care datează din al Doilea Război Mondial”, denunţă Austin.

”Aşadar, Rusia rămâne fără capacităţi şi rămâne fără prieteni”, reia el.

Preşedintele rus Vladimir Putin a avut ”un an de dovezi că Statele Unite şi Grupul de Contact vor susţine dreptul Ucrainei de a se apăra singură pe termen lung”, subliniază el.

”Însă Putin speră în continuare să facă Ucraina să cedeze şi să ne facă pe noi să renunţăm”, estimează el.

”Aşa că nu putem renunţa şi nu vom renunţa”, avertizează şeful Pentagonului.

El a anunţat că a discutat cu Şoigu la telefon după prăbuşirea unei drone americane în Marea neagră, însă nu a oferit niciun detaliu despre aceste discuţii.

Secretarul american al Apărării a acuzat două avioane ruseşti de vânătoare de tip Suhoi 27 (Su-27)  că au deversat combustibil pe avionul american fără pilot de tip MQ-9 Reaper, ceea ce condus la prăbuşirea dronei.

Rusia a negat că a intrat în contact direct cu drona, după ce armata americană a acuzat că unul dintre avioane a rupt elicea dronei.

Avioanele ruseşti s-au comportat ”periculos, nechibzuit şi neprofesionist în spaţiul aerian al Mării Negre”, a acuzat el.

Acest incident face parte dintr-un tipar de comportament ”agresiv, riscant şi periculos” al Rusiei, a acuzat şeful Pentagonului.

Pe de altă parte, şeful Statului Major Interarme, generalul Mark Milley urma să vorbească la telefon cu omologul său rus Valeri Gherasimov, în contextul în care Moscova şi Washingtonul prezintă versiuni contradictorii despre incidentul de la Marea Neagră.

Cei doi au discutat ultima oară la sfârşitul lui decembrie.

Citeste continuarea pe www.g4media.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema