„Rusia nu are doar uraniu sărăcit!”


Miercuri, 22 Martie 2023, ora 14:35

523 citiri

Lukașenko a făcut aluzie la utilizarea armelor de distrugere în masă FOTO Twitter

Marea Britanie intenționează să transfere obuze cu uraniu sărăcit armatei ucrainene.

Dacă muniția cu uraniu sărăcit este folosită asupra trupelor ruse, răspunsul va fi teribil pentru întreaga planetă, amenință Aleksandr Lukașenko.

El a cerut să nu fie susțină tendința de escaladare a ostilităților din Ucraina. Dictatorului de la Minsk nu i-a plăcut dorința Marii Britanii de a transfera muniție în Ucraina.

“Dacă sunt nebuni, atunci vor da un impuls acestui proces. Acesta este cel mai rău și mai periculos lucru. De aceea trebuie să te îndepărtezi de nebuni”, a spus politicianul.

Lukașenko a făcut aluzie la utilizarea armelor de distrugere în masă de către Rusia, care pare să solicite negocieri, dar continuă să atace Ucraina. Potrivit acestuia, dacă se folosesc astfel de proiectile, Federația Rusă va da imediat un „răspuns teribil”. El a făcut aluzie la utilizarea armelor de distrugere în masă.

„Rusia nu are doar uraniu sărăcit, știți asta foarte bine”, a adăugat Lukașenko.

Politicianul a mai sugerat că Federația Rusă va furniza Belarusului muniție cu uraniu real în acest caz.

Pe 21 martie, președintele rus Vladimir Putin a vorbit despre „armele cu componentă nucleară”. El a avertizat Marea Britanie să nu trimită Forțelor Armate ale Ucrainei muniție cu uraniu sărăcit, pentru că asta arată „planurile Occidentului de a lupta cu Rusia până la ultimul ucrainean”.

Ca răspuns, Ministerul Apărării al Marii Britanii a anunțat intența deliberată a dictatorului de a dezinforma societatea rusă. Reprezentantul Ministerului Apărării a spus că armata britanică folosește de zeci de ani uraniu sărăcit în obuze perforatoare.

Citeste continuarea pe ziare.com

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

România, al doilea mare exportator de GRÂU din UE în sezonul 2022-2023, cu 2,77 milioane tone

Urmatoarea stire

Au început filmările pentru “Bravo, ai stil!”

Stiri pe aceeasi tema