Rusia neagă că ar fi discutat cu SUA despre o eventuală încetare a conflictului din UcrainaRusia a negat vineri informațiile apărute în Bloomberg, potrivit cărora președintele Vladimir Putin a „testat terenul” în ceea ce privește SUA și că ar fi dat semnale că ar fi dispus să discute privind o eventuală încetare a conflictului din Ucraina.

Potrivit publicației americane, care a citat două surse anonime apropiate Kremlinului, Putin ar fi „testat apele” pentru a afla dacă Statele Unite ar fi dispuse să negocieze o încetare a războiului, prin surse indirecte, notează Digi24.

Sursele Bloomberg susţin că Putin „ar putea fi dispus să ia în considerare” renunţarea la insistenţa sa privind statutul de neutralitate pentru Ucraina şi chiar să renunţe în cele din urmă la opoziţia faţă de o eventuală aderare la NATO – a cărei ameninţare a fost o justificare centrală a Rusiei pentru invazie.

Vineri, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a fost întrebat de reporteri despre această ştire şi, în special,…

Citeste continuarea pe www.gandul.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema