Rusia începe monitorizarea 24/7 pentru detectarea de explozii nucleare la un centru recent inaugurat, anunță Ministerul rus al Apărării

Rusia a început monitorizarea 24 de ore din 24 pentru detectarea exploziilor nucleare la un centru inaugurat recent, a anunţat luni Ministerul Apărării rus, transmite agenţia de presă Interfax, citată de Reuters, preluată de Agerpres.

”De la 1 iulie 2022, pentru a întări capacitatea de apărare a statului nostru, turele la Centrul principal de monitorizare geofizică au început să efectueze serviciul non-stop”, a anunţat instituţia citată.

Centrul, care a fost deschis la 1 iunie, are ca sarcină să identifice sursele „perturbărilor geofizice” provocate de om, precum şi ale exploziilor nucleare, a precizat Interfax.

De la invadarea Ucrainei de către Rusia la 24 februarie, relaţiile dintre Moscova şi Occident au devenit din ce în ce mai tensionate, politicieni atât din Rusia, cât şi din Statele Unite vorbind public despre riscul unui război nuclear, aminteşte Reuters.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat în februarie că a pus forţele nucleare ale ţării în stare de alertă maximă, invocând ceea ce a numit declaraţii agresive ale liderilor NATO şi sancţiuni economice împotriva Moscovei.

Principiile oficiale de desfăşurare militară ale Rusiei permit utilizarea armelor nucleare dacă acestea sau alte tipuri de arme de distrugere în masă sunt folosite împotriva sa sau dacă statul se confruntă cu o ameninţare existenţială, remarcă Reuters.

Citește și…

Citeste continuarea pe www.g4media.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Surse. Guvernul ar putea raţionaliza gazele pentru companii la iarnă. Ce se întâmplă cu gazele pentru populaţie

Urmatoarea stire

Răzvan Marin a făcut vizita medicală la noua sa echipă! Anunțul italienilor

Stiri pe aceeasi tema