Rusia este „deschisă” la negocieri privind acordul cerealelor pe Marea Neagră


  • Vladimir Putin i-a spus lui Erdogan că Rusia este pregătită să discute despre reluarea Inițiativei pentru cereale la Marea Neagră.
  • În iulie, Putin a refuzat să prelungească acordul, care a fost mediat de Turcia și de Națiunile Unite cu un an înainte.
  • Erdogan a declarat că acordul privind cerealele a fost subiectul principal al discuțiilor dintre cei doi lideri.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a încercat luni să îl convingă pe președintele rus Vladimir Putin să reactiveze un acord care a permis Ucrainei să exporte cereale și alte mărfuri din trei porturi de la Marea Neagră, în ciuda războiului cu Rusia, scrie AP.

Președintele rus Vladimir Putin i-a spus liderului turc Recep Tayyip Erdogan, aflat în vizită în Turcia, că Rusia este pregătită să discute despre reluarea Inițiativei pentru cereale la Marea Neagră.

În iulie, Putin a refuzat să prelungească acordul, care a fost mediat de Turcia și de Națiunile Unite cu un an înainte și care a fost considerat vital pentru aprovizionarea cu alimente la nivel mondial, în special în Africa, Orientul Mijlociu și Asia. Ucraina și Rusia sunt furnizori importanți de grâu, orz, ulei de floarea-soarelui și alte bunuri pe care se bazează țările în curs de dezvoltare.

Erdogan a declarat că acordul privind cerealele a fost subiectul principal al discuțiilor dintre cei doi lideri în stațiunea rusă Soci de la Marea Neagră, unde președintele rus are o reședință.

Citește și:

Citeste continuarea pe alephnews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema