Rusia crede că Stația Spațială Internațională e periculoasă. Ce problemă ar avea


SSI a reprezentat o zonă rară de cooperare între Statele Unite şi Rusia. Relaţiile diplomatice între cele două ţări s-au înrăutăţit din cauza războiului din Ucraina.

După invazia rusă în Ucraina şi impunerea unui pachet de sancţiuni occidentale împotriva Moscovei, Rusia şi-a exprimat de mai multe ori intenţia de a părăsi SSI „după 2024”. În plus, Rusia a dezvăluit și planuri de a-și construi propria sa staţie spaţială.

„Din punct de vedere tehnic, SSI şi-a depăşit toate perioadele de garanţie. Acest lucru este periculos,” a spus Borisov. „Un proces asemănător unei avalanşe de defecţiuni a echipamentului începe, apar fisuri.”

Ca urmare, Rusia crede că Stația Spațială Internațională e periculoasă. El a declarat că staţia spaţială rusă va orbita Pământul. Astfel, va putea observa din spaţiu mai mult din vastul teritoriu al Rusiei. Va putea aduna și noi date despre radiaţia cosmică.

Stația Spațială Internațională a fost lansată în 1998 

Staţia Spaţială Internaţională (SSI) a fost lansată în 1998. În plus, a fost ocupată în permanenţă din noiembrie 2000 în cadrul unui parteneriat condus de NASA şi Roscosmos. La acesta au luat parte Canada, Japonia şi 11 ţări europene. NASA doreşte ca SSI să rămână operaţională până în 2030, chiar dacă Rusia crede că Stația Spațială Internațională e periculoasă. 

Segmentele ruse şi americane ale SSI au fost concepute pentru a fi interoperabile şi interdependente din punct de vedere tehnic. Astfel, orice retragere bruscă a Rusiei de pe SSI ar putea afecta grav avanpostul orbital care este principalul element al programului spaţial al NASA, aminteşte Reuters.

Recent, au existat tensiuni legate de Stația Spațială Internațională și Rusia. 

Dmitry Rogozin, fostul director al agenției spațiale din Rusia, Roscosmos, a declarat în martie că Rusia nu va mai furniza motoare de rachete pentru Statele Unite ale Americii. Anunțul a venit la scurt timp după ce președintele Biden a impus noi sancțiuni Rusiei, în urma invaziei Ucrainei. 

„Într-o astfel de situație, nu mai putem furniza Statelor Unite ale Americii cu motoarele noastre de rachetă, cele mai bune din lume,” a declarat Rogozin, în cadrul unei emisiuni din Rusia. „Lasă-i să zboare cu altceva, pe mături, habar n-am.”

Citeste continuarea pe useit.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

De ce să uzi plantele cu apă de ploaie. Secretul știut de puține gospodine

Urmatoarea stire

17 septembrie, ziua mondială pentru siguranța pacientului : Europa FM

Stiri pe aceeasi tema