Rusia: Corespondentul ziarului american ”Wall Street Journal”, arestat sub acuzația de spionaj


Serviciile de securitate ruse (FSB) au anunțat joi, 30 martie, arestarea pentru activități de spionaj a corespondentului ziarului american ”Wall Street Journal”, Evan Gershkovich. ”FSB a dejucat activitatea ilegală, în beneficiul Washingtonului, a corespondentului la Moscova al jurnalului american mai sus menționat, cetățeanul Statelor Unite Evan Gershkovich”, a precizat FSB într-un comunicat citat de agențiile ruse de presă. Cotidianul american ”Wall Street Journal” a ”respins cu vehemență” acuzațiile de spionaj aduse de Moscova lui Evan Gershkovich, arestat în Rusia, și cere eliberarea lui imediată, fiind ”un jurnalist fiabil și conștiincios… Suntem solidari cu Evan și cu familia sa”. În ce privește poziția Kremlinului, acesta ”a susținut că jurnalistul american a fost prins în flagrant delict de spionaj și Rusia avertizează Washingtonul contra oricărei forme de represalii vizând press rusă care lucrează în Statele Unite”.

Maria Zaharova, purtător de cuvânt al Ministerului rus de Exerne, a informat într-un mesaj că jurnalistul american al ziarului ”Wall Street Journal” a fost arestat la Ekaterinburg, unde desfășura o activitate ce nu avea legătură cu jurnalismul, respectiv strângând opinii ale cetățenilor ruși despre războiul din Ucraina.

Jurnalistul, în vârstă de 31 de ani, este de origine rusă şi stăpâneşte la perfecţie limba rusă, iar părinţii săi sunt stabiliţi în Statele Unite. Anterior, Gershkovich a fost corespondent la Moscova și al Agenției France Presse, dar și al publicației de limba engleză ”Moscow Times”.

Citeste continuarea pe curierulnational.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

“Consumatorii vor plăti mai mult decât în februarie sau martie”

Urmatoarea stire

vine o perioadă plină de stres

Stiri pe aceeasi tema