Rusia: Atac cu drone ucrainene, dejucat la Moscova


Un atac nocturn cu drone ucrainene asupra Moscovei a fost dejucat, fără a provoca victime, iar aeroportul internaţional al capitalei Rusiei a fost închis pentru scurt timp, au anunţat duminică autorităţile ruse, potrivit AFP.

ÔÇ×Drone ucrainene au atacat noaptea trecut─â. Fa┼úadele a dou─â turnuri de birouri din ora┼č au fost u┼čor avariate. Nu exist─â mor┼úi sau r─âni┼úiÔÇŁ, a declarat primarul Moscovei, Serghei Sobianin, pe Telegram.

Atacul, realizat cu trei drone ├«n total, a fost dejucat, a declarat Ministerul rus al Ap─âr─ârii, ad─âug├ónd c─â una a fost dobor├ót─â, iar celelalte dou─â, ÔÇ×neutralizate de r─âzboiul electronicÔÇŁ, s-au pr─âbu┼čit ├«ntr-un complex de cl─âdiri.

Aeroportul Interna┼úional Vnukovo, situat la sud-vest de Moscova, a fost ├«nchis pentru scurt timp traficului, iar zborurile au fost deviate, a transmis agen┼úia rus─â de ┼čtiri TASS, cit├ónd ÔÇ×servicii de avia┼úieÔÇŁ, ├«nainte de a anun┼úa reluarea acestora la scurt timp dup─â aceea.

Atacurile asupra Moscovei ┼či ├«mprejurimilor sale, situate la aproape 500 de kilometri de grani┼úa cu Ucraina, au fost destul de rare de la ├«nceputul conflictului ├«n februarie 2022, p├ón─â c├ónd au avut loc mai multe incursiuni cu drone ├«n 2023.

Cel raportat duminic─â este cel mai recent dintr-o serie de atacuri cu drone, inclusiv unul ├«mpotriva Kremlinului ┼či a ora┼čelor ruse┼čti din apropierea grani┼úei cu Ucraina, pentru care Moscova d─â vina pe Kiev.

La începutul lunii iulie, Rusia a susţinut că a doborât cinci drone ucrainene care au perturbat funcţionarea aeroportului Vnukovo.

Aceste atacuri survin la câteva săptămâni după lansarea contraofensivei ucrainene, menită să recucerească teritoriile ocupate de Rusia.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a spus c─â atacurile ar fi ÔÇ×imposibile f─âr─â ajutorul acordat regimului de la Kiev de c─âtre Statele Unite ┼či alia┼úii s─âi din NATOÔÇŁ.

Vineri, Kremlinul a declarat c─â a interceptat dou─â rachete ucrainene deasupra sud-vestului teritoriului rus, resturile uneia dintre ele f─âc├ónd cel pu┼úin 16 r─âni┼úi ├«n c─âderea lor asupra ora┼čului Taganrog, ├«n apropiere de grani┼úa cu Ucraina.

Regiunile de frontier─â au fost adesea vizate de drone ┼či obuze de la ├«nceputul conflictului, dar foarte rar de rachete.

Ministerul rus al Ap─âr─ârii a declarat la acea vreme c─â prima rachet─â, un S-200, a vizat ÔÇ×infrastructura reziden┼úial─âÔÇŁ din Taganrog, ora┼č cu o popula┼úie de 250.000 de locuitori.

La scurt timp după aceea, a doua rachetă S-200 a fost doborât în apropiere Azov, resturile căzând de data aceasta într-o zonă nelocuită, potrivit ministerului.

Pe partea ucrainean─â, ├«n apropiere de grani┼ú─â, ora┼čul Sum├« a fost lovit s├ómb─ât─â seara de o rachet─â ruseasc─â. Cel pu┼úin un civil a murit ┼či cinci au fost r─âni┼úi, potrivit poli┼úiei, care a declarat c─â atacul a lovit o institu┼úie de ├«nv─â┼ú─âm├ónt.

Potrivit televiziunii de stat Suspilne, una dintre cl─âdirile complexului a fost distrus─â de…

Citeste continuarea pe psnews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema