Rusia anexează părți din Ucraina


UPDATE
Preşedintele Klaus Iohannis anunţă că astăzi, a adoptat, împreună cu ceilalţi membri ai Consiliului European, o Declaraţie comună în care respingem ferm şi condamnăm fără echivoc anexarea ilegală de către Rusia a regiunilor ucrainene Doneţk, Lugansk, Zaporojie şi Herson.

UPDATE
Vladimir Putin a cerut Ucrainei ”să înceteze imediat ostilităţile” şi să revină la masa tratativelor.

‘Ne vom apăra teritoriul prin toate mijloacele”, a promis liderul de la Kremlin, acuzând Occidentul că duce în ”război hibrid” împotriva Rusiei.

UPDATE
Vladimir Putin a declarat că populaţia din cele patru regiuni, Herson, Zaporojie, Lugansk şi Doneţk, a făcut o alegere istorică pentru generaţiile viitoare, referindu-se la rezultatul referendumurilor care, conform Rusiei certifică dorinţa de anexare

UPDATE
Preşedintele i-a numit „eroi ai marii Rusii” pe toţi soldaţii şi ofiţerii ruşi care au murit de moarte curajoasă în timpul Operaţiunii Speciale din Ucraina şi a onorat memoria lor cu un moment de reculegere.

UPDATE Discursul preşedintelui rus a început cu o întârziere de 15 minute.

Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, semnează vineri tratatele privind anexarea la Rusia a regiunilor ucrainene Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie.

Decizia lui Putin de a încorpora în teritoriul Rusiei cele patru regiuni ale Ucrainei înseamnă că Moscova va anexa zone ample din estul şi sudul ţării vecine, reprezentând circa 15% din întregul teritoriu ucrainean, notează Reuters.

Citeste continuarea pe www.cotidianul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Când nu mai poți, nu mai poți. Ia o pauză!

Urmatoarea stire

ARF a lansat în licitație achiziția a 12 trenuri alimentate cu hidrogen

Stiri pe aceeasi tema