Rusia a montat bariere flotante împotriva dronelor maritime în apropierea podului Crimeii, arată imagini din satelit


Imagini din satelit arată că Rusia a montat bariere flotante împotriva dronelor maritime în apropierea podului Crimeii, care a fost de mai multe ori ţinta unor atacuri ucrainene, relatează joi agenţia EFE, citată de Agerpres.

Barierele au fost observate cu ajutorul sateliţilor europeni Sentinel pe 26 august şi nu apar în imaginile anterioare captate pe 19 august, potrivit aplicaţiei Sentinel Hub.

În noile imagini pot fi văzute şapte bariere pe latura dinspre care drone maritime de suprafaţă au atacat pe 17 iulie podul ce leagă peninsula ucraineană anexată Crimeea şi Rusia continentală. Acel atac, recunoscut indirect de Ucraina, a provocat moartea unei familii şi a lovit un pilon de susţinere al podului, avariind astfel un segment de pe unul din cele două tronsoane rutiere.

Acelaşi pod a mai fost ţinta unui sabotaj ucrainean şi în octombrie 2022, când explozia unui camion încărcat cu explozivi a provocat pagube semnificative şi a determinat atunci oprirea traficului rutier şi feroviar pe acest pod folosit de Rusia inclusiv pentru aprovizionarea trupelor sale din Crimeea şi din celelalte zone ocupate în sudul Ucrainei.

Prin urmare, preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat consolidarea apărării podului pe care Rusia l-a construit după anexarea peninsulei Crimeea.

Citeste continuarea pe www.g4media.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema