Rusia a formulat condiții pentru a accepta să participe la negocierile pentru restabilirea păcii în Ucraina.Rusia a formulat mai multe condiții în schimbul cărora ar accepta să participe la negocierile pentru restabilirea păcii în Ucraina.

Condițiile au fost anunțate de purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe de la Moscova, Maria Zaharova, citată într-o știre pe care agenția oficială de presă a Rusiei, TASS, a difuzat-o în seara de 14 ianuarie 2024. Rusia cere ca țările occidentale “să oprească livrările de arme către Ucraina, să ridice sancțiunile anti – Rusia și să oprească declarațiile rusofobe”.

Maria Zaharova a prezentat aceste condiții drept răspuns la o declarație a politicianului Ignazio Cassis, membru al Consiliului Federal al Elveției. Politicianul elvețian declara că Rusia trebuie să fie cooptată în negocierile pentru restabilirea păcii în Ucraina.

Chiar și președintele Ucrainei, Volodomir Zelenski, anunțase, încă de acum câteva luni, că Ucraina are un plan denumit “Formula de pace”. Liderul de la…

Citeste continuarea pe romanialibera.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema