Românii, obligați să economisească energie


”Într-o instituție publică, în afară de becul și câteva frigidere și aerul condiționat în timpul verii.

Din acest punct de vedere vine o perioadă în care putem să reducem foarte mult consumul de energie electrică, pentru că de luni de exemplu, am stabilit că domnul secretar general al ministerului să renunțăm la folosirea aerului condiționat după ora 17:00, numai lumină de veghe în instituție”, a declarat ministrul Mediului.

Acesta susține că în instituțiile statului se va face economie de energie prin scurtarea programului de lucru atunci când se va trece la programul de iarnă.

Mai mult decât atât, Tanczos Barna susține că, la iarnă, în biroul său nu va funcționa căldura și vor fi aproximativ 15-16 grade.

”Vom trece la programul de iarnă vom începe programul dimineață la 8:00 terminăm la 16:00 ca să scurtăm perioada în care folosim lumina, dacă vine seara mai devreme, atuncea se folosește mai multă lumină, cu excepția biroului meu. De obicei eu vin la 7:00 și ceva și plec seara la 19:00, deci acolo se va folosi lumină și după orele de program.

Dar la aer condiționat putem renunța fără doar și poate acuma, iar pe perioada verii cel puțin la mine în birou este economie simplă, pentru că eu pot să închid toate caloriferele pentru că îmi place să stau la 15 – 16 grade, venind din zona Ciucului, noi suntem obișnuiți cu temperaturile mai reci. Îmi e greu vara că trebuie să stau la 20 și ceva de grade așa cum s-a recomandat la Comisia de la Bruxelles”, a mai spus ministrul, citat de gandul.ro.

”Un lucru cert este că în gospodărie putem să facem economii dacă suntem atenți dacă ne uităm la cantitățile de rufe pe care le să le spălăm la o spălare.

Dacă ne uităm la cantitățile de vase pe care le spălăm, dacă avem mașini de spălat vase, dacă folosim rațional frigiderul și celelalte electrocasnice, cu siguranță 10-15 % doar printr-o atenție sporită se pot economisi”, a mai declarat Tanczos Barna.

Citeste continuarea pe www.antena3.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Ministrul Muncii, Marius Budăi, anunț important după adoptarea salariului minim european

Urmatoarea stire

Lukaşenko promite ironic că va împărţi lemne…

Stiri pe aceeasi tema