Românii care ar putea primi 10.000 de lei și i-ar putea folosi pentru plata facturilorMarcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a anunțat un program prin care românii vor putea primi de la stat până la 10.000 de lei.


In articol:


Românii care sunt într-un grad extrem de excluziune socială vor putea primi până la 10.000 de lei pentru nevoile imediate, a fost anunțul din partea lui Marcel Boloș.

“Preşcolarii şi elevii din medii defavorizate vor primi vouchere în noul an şcolar pentru rechizite şi îmbrăcăminte. Peste 1,18 milioane de români vor primi un nou pachet de 24 kg, cu ajutoare alimentare. Vor fi acordate vouchere pentru rezilienţă socială pentru repararea locuinţelor şi pentru achiziţia de electrocasnice”, se
arată în comunicatul ministrului.

Citește și: VIDEO- Schimbări radicale în privința plății facturilor- românii au fost puși pe drumuri către furnizori pentru clarificări

“Datele o spun clar, încă ne confruntăm cu o formă dominantă de sărăcie care poate conduce la precaritate alimentară, în anumite situaţii.

Aceste lucruri fac ca peste două milioane de cetăţeni să nu îşi poată permite un standard de viaţă decent pentru anul 2023.

Citește și: VIDEO- Hidroelectrica a întrerupt contractarea de clienți noi până pe 6 ianuarie. Care este motivul

Guvernul a gândit un pachet de măsuri complementare

Tocmai de aceea, la nivelul Guvernului am gândit un pachet măsuri care sunt integrate şi complementare, astfel încât să se asigure o alocare financiară eficientă a intervenţiilor.

Citește și: VIDEO- USR critică Guvernul pentru modul în care va acorda ajutoarele pentru energie. Acestea vor ajunge abia la finalul iernii

Aşadar, vor fi români care se află într-un grad extrem de excluziune socială care vor putea primi până la 10.000 de lei pentru nevoile imediate, pe baza diferitelor forme de sprijin care se vor acorda”, precizează ministrul Marcel Boloş.

În următoare perioadă s-ar putea implementa programe de incluziune socială.

Citește și: O garsonieră de 9 metri pătrați din Paris se închiriază cu 600 de euro pe lună. Cum arată casa: „Aici e dușul, unde îmi țin și geamantanul”

Citeste continuarea pe www.stirilekanald.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Ziua 321 de război: Șeful NATO cere arme pentru Ucraina, avertizând că Putin sacrifică orice pentru război. Rușii se antrenează în Marea Norvegiei

Urmatoarea stire

118 milioane de lei pentru o ”platforma națională de Inteligență Artificială”

Stiri pe aceeasi tema