Românii beau apă cu porția, statul român vinde apă în Ungaria


Statul ungar a înțeles că fără un sistem de irigații culturile nu au nicio șansă, și aduc apă din Romania. Apa este pompată și transportată cât este nevoie, cu grijă să nu se risipească niciun strop.

Vecinii plătesc apa din România și fac agricultură cum știu mai bine. Nu este și cazul nostru. La noi, culturile stau la mila naturii. Fermierii spun că se confruntă cu o situație disperată.

Luna trecută, conducerea Ministerul Agriculturii analiza posibilitatea restructurării sistemului național de irigații. Reprezentanții sindicatelor susțineau atunci că inițiativa ar putea lăsa instituția fără angajați, iar pe fermierii fără apă.

Fostul ministru al Agriculturii Adrian Chesnoiu a semnat la sfârșitul lunii mai  un ordin prin care s-a constituit o comisie ce trebuia să pună la punct reorganizarea Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare (ANIF). Aceasta are în administrare sistemul național de irigații din România.Citeste continuarea pe www.antena3.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Nordul Italiei, plasat într-o stare de urgenţă climatică, se confruntă cu o secetă istorică din cauza lipsei ploilor dar şi a infrastructurii îmbătrânite şi a lipsei investiţiilor

Urmatoarea stire

iPhone 14 ar putea veni fara un procesor nou si alte noutati ale modelelor Pro | iDevice.ro

Stiri pe aceeasi tema