Românii, bananierii Europei. Exportul urșilor, interzis. Importul, chiar recomandat


Autoritățile române au scăpat situația de sub control în ce privește înmulțirea necontrolată a urșilor în țara noastră. Plecarea de la Ministerul Mediului a lui Tanczos Barna, singurul care s-a implicat în rezolvarea problemei, cu toate piedicile și atacurile ONG-urilor finanțate din afară, este de rău augur pentru siguranța oamenilor. Statele UE refuză constant să preia din populația de urși în exces din România, iar, mai nou, au ajuns să ne trimită exemplare ucigașe, că doar viața românilor nu contează.

Aproape că nu trece o zi fără o știre despre atacuri ale urșilor și apariții ale acestora în zone în care animalele nu au intrat niciodată în ultima sută de ani. Practic, urșii sunt acum peste tot în România, nu numai în sate, ci și în micile și, în curând, chiar și în marile orașe ale țării.

Zilele trecute, animalele sălbatice periculoase au apărut într-o comună din Prahova la doar câțiva kilometri de capitala județului, municipiul Ploiești. Mâine, probabil, îi vom vedea defilând chiar pe străzile orașului. ONG-urile și românii manipulați de către acestea susțin că sărmanii ursuleți au ajuns să omoare oameni și animale domestice și să distrugă hectare întregi de culturi agricole pentru că le-am tăiat pădurile. Nimic mai fals. Poate reducerea suprafețelor împădurite a contribuit cu 1% la această problemă.

Adevărata cauză vine însă de la UE, care a decis să introducă o protecție strictă a animalelor mari, după ce statele dezvoltate ale Uniunii Europene au avut grijă să extermine toți urșii și alte animale periculoase, care ar fi atentat la viața oamenilor și ar fi pus în dificultate sectoarele turismului, agriculturii și zootehniei. În pădurile din Austria, din Germania, din Franța sau din Elveția nu o să vedem niciodată vreo labă de urs, asta este clar. În România, însă, declararea acestuia ca specie protejată de UE a făcut imposibil controlul populației de urși, care s-au înmulțit necontrolat. Ipocrizia Uniunii Europene a fost demonstrată fără echivoc în ultimii ani, dat fiind refuzul sec de a accepta relocarea urșilor din România în statele UE.

UDMR-ul iese la atac

Indignat, pe bună dreptate, de încercarea de a trimite în România un urs care a ucis o tânără din Italia, fostul ministru al Mediului, Tanczos Barna, a adresat o scrisoare deschisă către forurile și organizațiile internaționale de mediu.

”Îi invit să sprijine proiectele de repopulare cu urs brun a habitatelor din țările unde specia a fost exterminată. Totodată, le solicit sprijinul pentru ca urșii din România să fie relocați în state membre ale UE și propun de asemenea, acestor organizații înființarea unor sanctuare și în celelalte state membre. Sanctuarul de la Zărnești este un exemplu de bune practici și oricând putem veni cu un ajutor de know-how. România poate sprijini în continuare repopularea…

Citeste continuarea pe www.national.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema