România, victorie la Europeanul de volei feminin, cu Croația



România – Croația, scor 3-1. Rezultatul pe seturi a fost 25-22, 25-21, 23-25, 25-19 și naționala noastră a reușit primul succes la Campionatul European de volei feminin.

România a început Europeanul cu Italia, deţinătoarea trofeului, dar a pierdut, scor 0-3.

Programul României, meciuri cu: Bosnia-Herţegovina (19 august, 19.00), cu Elveţia (21 august, 21.00) şi cu Bulgaria (22 august, 19.00).

România, prima victorie la Campionatul European de volei feminin! „Tricolorele” au învins Croația

Obiectivul este calificarea în optimile de finală, adică o clasare în primele patru echipe în grupa B. „E un obiectiv realizabil, însă cu foarte muncă și transpirație. N-o să fie deloc ușor, dar cred în șansa noastră și abia aștept să înceapă meciurile. Am reușit un rezultat de genul acesta, să trecem de faza grupelor în urmă cu 4 ani, la Campionatul European din 2019. Am fost acolo și a fost un sentiment foarte plăcut” spunea Adelina Ungureanu, jucătoare în naționala de volei a României.

Campionatul European 2023 se joacă în patru ţări: Belgia, Italia, Germania şi Estonia. Sunt 24 de echipe, iar primele patru clasate în fiecare din cele şase grupe se califică în optimile de finală.

„Imaginile unei seri de neuitat pentru România, la Monza. 3-1 cu Croația la capătul unui joc în care am văzut o echipă ”tricoloră” ambițioasă, determinată, care nu a cedat vreun punct fără să lupte. Așa vă vrem mereu, fetelor! Suntem alături de voi, credem în puterile voastre! HAI ROMÂNIA!” arată pagina de facebook a Federației Române de Volei.

România e la a 27-a prezență la EURO și a câștigat un bronz, în 1963.

La Campionatul European din 2021, care a avut loc în Bulgaria, Croaţia, România şi Serbia, naționala noastră a fost pe penultimul loc, 23.

foto: facebook.com/frvolei

Citeste continuarea pe www.gandul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema

S-au bătut pentru poza perfectă

Stirea “S-au bătut pentru poza perfectă” difuzata in cadrul grupajului informativ Știrile KANAL D din 18 May 2023.…