România U21, în prima urnă valorică la tragerea la sorți a preliminariilor pentru EURO 2025Potrivit Federației Române de Fotbal, tragerea la sorți va avea loc joi, de la ora 10.00, la sediul UEFA de la Nyon.

FRF anunță că 53 din cele 55 de asociații membre UEFA s-au înscris în competiție. Liechtenstein nu a înscris o echipă pentru această competiție, iar Rusia este suspendată. Gazda EURO U21 2025, Slovacia, se califică direct la turneul final și nu va face parte din urnele de la tragerea la sorți. Prin urmare, 52 de asociații membre UEFA se vor afla în urne.

Următoarele echipe nu se pot afla în aceeași grupă din motive geo-politice: Armenia – Azerbaidjan, Belarus – Ucraina, Gibraltar – Spania, Kosovo – Bosnia și Herțegovina și Kosovo – Serbia.

FRF notează că România U21 a devenit în ultimii ani o prezență constantă la turneele finale U21. În 2019, s-a calificat în semifinale dintr-o grupă cu Anglia, Franța și Croația. Performanța aceasta a reprezentat automat și calificarea la Jocurile Olimpice. Apoi, în 2021, tricolorii au părăsit competiția neînvinși, după remize cu Germania și Țările de Jos și victorie cu Ungaria, țara gazdă. Acum, anul acesta, la EURO 2023, România U21 va fi prezentă pentru a treia oară consecutiv la turneul final, de data aceasta în calitate de țară gazdă.

Citeste continuarea pe jurnalul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema