România solicită asistenţă internaţională pentru tratarea a 150 de pacienţi infectaţi cu variola maimuţei

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a adoptat joi Hotărârea privind transmiterea solicitării de asistenţă internaţională, prin Mecanismul de Protecţie Civilă al Uniunii Europene, pentru asigurarea dozelor de medicamente necesare tratării unui număr de aproximativ 150 pacienţi infectaţi cu virusul variola maimuţei, transmite News.ro.

ACTUALIZARE: Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, desfăşurat în format hibrid, a adoptat astăzi Hotărârea privind transmiterea solicitării de asistenţă internaţională, prin Mecanismul de Protecţie Civilă al Uniunii Europene, pentru accesarea dozelor  de medicamente necesare tratării unui număr de aproximativ 150 pacienţi infectaţi cu virusul variola maimuţei.

Urmare a aprobării acestei hotărâri, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă va dispune măsurile necesare în vederea activării Mecanismului European de Protecţie Civilă în scopul identificării posibilităţilor de sprijin.

Şedinţa CNSU a avut loc ca urmare a adresei transmise de Ministerul Sănătăţii şi în contextul declarării de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii, în data de 23.07.2022, a focarului de variola maimuţei ca urgenţă de sănătate publică de interes internaţional.

 

ŞTIREA INIŢIALĂ: Guvernul anunţă că o şedinţă în format hibrid a COMITETULUI NAŢIONAL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ se află în derulare.

Pe ordinea de zi se află în analiză HOTĂRÂREA privind solicitarea de asistenţă internaţională pentru asigurarea unor medicamente necesare în tratarea pacienţilor infectaţi cu virusul variolei maimuţei prin intermediul Mecanismului European de Protecţie Civilă.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, luni, că două noi cazuri de variola maimuţei au fost confirmate în România.

Până în prezent, în România au fost diagnosticaţi cu variola maimuţei 40 de pacienţi.

Comisar european: Ameninţarea reprezentată de variola maimuţei nu a trecut şi nu putem lăsa garda jos

 

Citeste continuarea pe universul.net

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Rușii și-au luat mâna de pe rivala româncei Simona Halep

Urmatoarea stire

Tastatura SwiftKey nu va mai fi disponibilă pe iPhone. Microsoft va retrage aplicația din App Store pe 5 octombrie 2022

Stiri pe aceeasi tema