România primește peste 600 de milioane de euro prin Mecanismul de Interconectare a Europei. Adina Vălean: O performanță uriașă pentru țara noastră


România primește o finanțare de peste 600 de milioane de euro prin Mecanismul de Interconectare a Europei. Adina Vălean, comisarul european pentru Transporturi, spune la Europa FM că este o performanță uriașă pentru România care va putea investi în modernizarea infrastructurii feroviare – de exemplu .

Adina Vălean, comisarul european pentru Transporturi: „O performanță, având în vedere că a fost o competiție mare de proiecte”


„Azi am acordat 6,2 miliarde de euro pentru proiectele de infrastructură de transport în Uniunea Europeană. România ia aproape 10% din această sumă, 600 de milioane de euro, ceea ce este o performanță, având în vedere că a fost o competiție mare de proiecte, am avut cereri de 16 miliarde – proiecte depuse.

Pentru România sunt câteva proiecte importante:

  • Peste 400 de milioane de euro sunt pentru calea ferată București-Giurgiu, cu obiectivul de a avea 120 km/oră pe această linie atât pentru trenurile de pasageri cât și pentru trenurile de marfă.
  • Apoi, infrastructură rutieră în portul Constanța”, spune Adina Vălean, comisarul european pentru Transporturi la Europa FM.

Adina Vălean: „Avem trei proiecte comune cu Moldova” / „Cu Ucraina avem două proiecte de frontieră”

În alte proiecte, România va face investiții comune cu Ucraina și Moldova, mai spune comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean. Sunt cinci proiecte pentru care România va primi aproape 80 de milioane de euro. Se au în vedere lucrări pe Dunăre pentru creșterea navigabilității, dar și pentru modernizarea frontierelor.

„Avem trei proiecte comune cu Moldova care includ trecerile de frontieră Albița-Leușeni care include chiar un pod peste Prut, plus acces rutier, Ungheni – modernizarea punctului de trecere și creșterea capacității. Cu Ucraina avem două proiecte de frontieră: Vicșani-Vadul Siret, un proiect de cale ferată care implică – pe partea României, 30 de kilometri de cale ferată modernizați și electrificați”, mai spune Adina Vălean la Europa FM.

Adina Vălean, comisarul european pentru Transporturi: „Pentru 2 proiecte esențiale există o fereastră de oportunitate în septembrie: un nou pod rutier-cale ferată Giurgiu-Ruse și proiectul <

România are nevoie de foarte multe investiții în proiectele de infrastructură, mai spune la Europa FM, comisarul european pentru transporturi Adina Vălean. Sub coordonarea ei a fost înființat un grup de lucru comun de lucru România – Bulgaria.

O nouă oportunitate de finanțare va fi în luna septembrie când se va deschide un…

Citeste continuarea pe www.europafm.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema

Aude Pandele zăngănit de cătușe?

Primitiv, cu tușe grobiene, ridicol mai mereu, furibund, schimonisit de ură, Florentin Pandele a invadat ecranele României TV…