România, medalie la Europenele de juniori, la judo: 39 de țări sunt prezente, la Praga

România a cucerit o singură medalie în primele două zile ale Campionatelor Europene de judo pentru juniori de la Praga, bronz prin Ioan Dzitac, la cat. 66 kg.

România a pornit cu dreptul în competiție. FOTO: FRJUDO.RO

Dzitac l-a învins în turul secund pe danezul Bertil Lavrsen, în optimi a trecut de sârbul Srdjan Antelj, dar a pierdut în sferturi în faţa georgianului Tengo Zirakaşvili. În recalificări, românul s-a impus în faţa bulgarului Bogdan Iotov, iar în meciul pentru medalia de bronz l-a întrecut pe norvegianul Gustav Brovold.

Florentina Ivănescu a ratat bronzul la cat. 63 kg, clasându-se pe locul 5 după ce a fost învinsă în meciul pentru medalie de italianca Sara Lisciani. Ivănescu a învins-o în optimi pe sârboaica Kristina Nisavic, în sferturi a trecut de turcoaica Ayten Yeksan, dar a cedat în semifinala cu israelianca Adelina Novitzki.

La cat. 60 kg, Andrei Anghel a cedat în primul tur în faţa austriacului Marcus Auer. La aceeaşi categorie, Alexandru Matei l-a învins în prima rundă pe bulgarul Hristo Hristov, în optimi a trecut de turcul Uluer Goc, dar l-a învins în sferturi israelianul Yam Wolczak. În recalificări, Matei s-a impus în faţa georgianului Tornike Maziaşvili, însă a încheiat pe locul 5 după ce a fost învins în meciul pentru bronz de ucraineanul Nazar Vikov.

Iulia Moldoveanu a fost învinsă de Oliwia Onysk în primul tur la cat. 48 kg, iar Giorgia Hagianu a pierdut în optimi în faţa italiencei Asia Avanzato.

La cat. 52 kg, Lucia Catană a fost întrecută în primul tur de finlandeza Pihla Salonen.

În limitele cat. 57 kg, Vanessa Tolea a învins-o în primul tur pe Nino Loladze (Georgia), dar a fost întrecută în optimi de Chiara Zuccaro (Italia).

La cat. 90 kg vom fi reprezentaţi de Rareş Arsenie şi Alex Creţ, iar Darius Georgescu va evolua la cat. +100 kg.

La competiţie s-au înscris 349 de judoka din 39 de ţări, 203 la masculin şi 146 la feminin.

Citeste continuarea pe adevarul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Consulul englez W. Wilkinson și cartea sa despre Țara Românească și Moldova  

Urmatoarea stire

Reacția Lui Mugur Mihăescu, După Ce Mihai Bendeac Ar Fi Râs De El La „iUmor”: „Nu Am Nimic De împărțit Cu El, îi Doresc Multă Baftă”

Stiri pe aceeasi tema