România, cu cea mai slabă reprezentare a femeilor în politică, a fost aleasă membru în Comisia pentru Statutul Femeii de la ONU. Singura contracandidată a fost Rusia


România a fost aleasă pentru un mandat de membru în Comisia pentru Statutul Femeii (CSW) pentru perioada 2024-2028 la alegerile de săptămâna trecută de la ONU, potrivit unui comunicat MAE. România a câștigat alegerile având drept contracandidat Rusia.

Federația Rusă este paria comunității internaționale după invadarea Ucrainei, fiind boicotată în toate organizațiile politice și diplomatice. Mulți dintre liderii ruși sunt supuși sancțiunilor internaționale.

În ceea ce privește România, țata noastră se remarcă prin cea mai slabă reprezentare a femeilor în politică. Din totalul parlamentarilor români numai 17% sunt femei, potrivit Europa Liberă.

În Guvernul Ciucă sunt numai două femei în funcția de ministru: Gabriela Firea și Ligia Deca (aceasta numită abia după remanierea primului titular al postului de la Educație, Sorin Cîmpeanu).

Citeste continuarea pe www.g4media.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema