România a anunțat echipa de start pentru meciul cu Irlanda, de la Cupa Mondială de Rugby 2023


România a anunțat echipa de start pentru meciul cu Irlanda, de la Cupa Mondială de Rugby 2023, cu două zile înaintea confruntării. Partida dintre România și Irlanda, reprezentative componente ale Grupei B, este programată sâmbătă, 9 septembrie, de la ora 16:30.

Selecționerul Eugen Apjok a decis! România a anunțat echipa de start pentru meciul cu Irlanda, de la Cupa Mondială de Rugby 2023

Cupa Mondială de Rugby 2023, competiție care va avea loc în Franța, în intervalul 8 septembrie – 28 octombrie, va debuta în mai puțin de 24 de ore cu mult așteptatul meci Franța – Noua Zeelandă, selecționate care fac parte din Grupa A, alături de Italia, Namibia și Uruguay.

La Cupa Mondială din Franța este prezentă și naționala de rugby a României, care face parte din Grupa B, alături de Scoția, Irlanda, Tonga și Africa de Sud.

Primul meci al „stejarilor” este programat sâmbătă, 9 septembrie, de la ora 16:30, în compania Irlandei și va avea loc pe stadionul Matmut Atlantique din Bordeaux, a cărui capacitate este de 42.115 locuri.

Selecționerul Eugen Apjok a decis deja cum va arăta formula de start a „stejarilor” la confruntarea cu Irlanda, iar aceasta a fost prezentată de pagina oficială a Federației de Rugby din România:

  • Echipa de start: 1. Iulian Hartig (RC Bassin d’Arcachon), 2. Ovidiu Cojocaru (CS Dinamo), 3. Alexandru Gordaş (CS Dinamo), 4. Adrian Moţoc (Biarritz), 5. Ştefan Iancu (CSM Ştiinţa Baia Mare), 6. Florian Roşu (CSM Ştiinţa Baia Mare), 7. Vlad Neculau (SCM USV Timişoara). 8. Cristi Chirica (CS Dinamo), 9. Gabriel Rupanu (SCM USV Timişoara), 10.Hinckley Vaovasa (CSA Steaua), 11. Manumua Tevita (SCM USV Timişoara), 12. Jason Tomane (CSM Ştiinţa Baia Mare), 13. Tangimana Fonovai (CSA Steaua), 14. Nicolas Onuţu (CS Annonay), 15. Marius Simionescu (SCM USV Timişoara)
  • Rezerve: 16. Florin Bărdaşu (CSA Steaua), 17. Alexanru Savin (CSA Steaua), 18. Gheorghe Gajion (Stade Montois), 19. Marius Iftimiciuc (US Carcassonne), 20. Dragoş Ser (CSA Steaua), 21. Alin Conache (SCM USV Timişoara), 22. Tudor Boldor (CSA Steaua), 23. Taylor Gontineac (Rouen Normandie)
  • Antrenor: Eugen Apjok

Declarații oferite înaintea partidei

Irlanda și România s-au duelat ultima oară la Cupa Mondială din 2015, în Anglia, când partida a fost programată pe celebrul stadion Wembley. Sub privirile a aproape 90.000 de persoane, record pentru ediția respectivă a Cupei Mondiale, „stejarii” au cedat în fața irlandezilor, scor 10-44.

De altfel, Irlanda s-a impus de fiecare dată în fața României în toate cele trei dispute directe: 44-14 (Cupa Mondială din 1999), 45-17 (Cupa Mondială din 2003) și 44-10 (Cupa Mondială din 2015).

În ceea ce privește jocul de sâmbătă, 9 septembrie, selecționerul Eugen Apjok a…

Citeste continuarea pe www.prosport.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema