Roberta Metsola, președinta Parlamentului European, în vizită de lucru în România


Roberta Metsola, președinta Parlamentului European, se află în vizită de lucru în România, luni și marți. Legislativul de la Luxemburg trece în prezent prin cea mai gravă criză din istoria recentă, fiind în centrul unui imens scandal de corupție, mai mulți saci de bani primiți din Qatar fiind găsiți de procurori la vicepreședinta elenă Eva Kaili și la partenerii acesteia.


In articol:


Preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, efectuează luni şi marţi o vizită de lucru în România.

Citește și: Austria a anunțat condiția pentru primirea României în spațiul Schengen

Oficialul european va fi primit la Cotroceni de președintele României, Klaus Iohannis și se va întâlni ulterior cu premierul Nicolae Ciucă.

Vizita lui Metsola vine la doar câteva zile după prezența în țara noastră a șefei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Care este agenda vizitei Robertei Metsola în România

Luni, Roberta Metsola va avea întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis, cu premierul Nicolae Ciucă, dar şi cu preşedinţii Camerei şi Senatului- Marcel Ciolacu şi Alina Gorghiu.

De la ora 18,00, preşedinta Parlamentului European se va adresa parlamentarilor români, care se vor reuni în şedinţă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Citește și: Klaus Iohannis, după summit-ul UE: “Mă aștept ca România să intre în Schengen în 2023. Nimeni nu m-a contrazis”

La şedinţa Parlamentului vor lua cuvântul şi preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi premierul Nicolae Ciucă.
Vor fi invitaţi membrii Guvernului, europarlamentarii români şi şefii misiunilor diplomatice şi ai reprezentanţelor internaţionale acreditaţi la Bucureşti.

Citește și: VIDEO- Întâlnirea de la Bruxelles, dezamăgitoare pentru Iohannis

Roberta Metsola, președinta Parlamentului European, în vizită de lucru în România

[Sursa foto: Presidency.ro]

Marţi, Roberta Metsola se va întâlni cu tinerii în cadrul evenimentului “Împreună suntem Europa”, organizat de Biroul PE în România, în parteneriat cu Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti.

Potrivit instituţiei de învăţământ superior, în cadrul dialogului cu Metsola, tinerii vor putea afla care sunt beneficiile democraţiei parlamentare europene, cum pot să influenţeze politica europeană şi de ce e important să se implice în protejarea democraţiei europene, cum afectează deciziile şi politicile adoptate de Parlamentul European viaţa de zi cu zi.

Citește și: Statuia lui Putin cu forme rușinoase. Detaliul care a provocat furia la Kremlin

“Evenimentul este o oportunitate pentru toţi tinerii de a interacţiona direct cu preşedinta singurului organism european ales prin vot direct de către cetăţeni şi singurului Parlament transnaţional din lume, dar şi de a se inspira reciproc şi de a-şi schimba opiniile”, a transmis universitatea. 

 

Citeste continuarea pe www.stirilekanald.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema