“Ritmul de acordare a ajutorului pentru Ucraina trebuie să corespundă ritmului mişcării noastre”

Cele mai importante evenimente din ultimele 24 de ore:

  • Zelenski: “Ritmul de acordare a ajutorului pentru Ucraina trebuie să corespundă ritmului mişcării noastre”
  • Forțele ucrainene au eliberat încă o localitate din regiunea Luhansk
  • 146 de cadavre au fost exhumate până în prezent din cimitirul improvizat de la Izium
  • Zelenski, decret privind înființarea a 15 administrații militare în localitățile din regiunea Herson
  • Armata germană va furniza Ucrainei încă patru obuziere Panzer 2000
  • Recolta de cereale din Ucraina, în scădere cu zeci de milioane de tone
  • Rusia respinge acuzațiile Ucrainei privind crimele din Harkov
  • Ucraina afirmă că Rusia a lovit centrala nucleară de la Pivdennoukrainsk

Volodimir Zelenski a afirmat, luni seară, în discursul adresat naţiunii, că ritmul ajutorului internaţional acordat Ucrainei trebuie să corespundă ritmului în care armata eliberează teritorii de sub ocupaţia rusă.

“În regiunea Harkov – stabilizăm situaţia, ne menţinem poziţiile. Cu fermitate. Atât de ferm încât ocupanţii intră în panică Ei bine, am avertizat că soldaţii ruşi din Ucraina au doar două opţiuni: să fugă de pe pământul nostru sau să se predea. Colaboratorii au variante similare – fie vor încerca să evadeze, şi rămâne de văzut dacă Rusia îi va lăsa să intre pe teritoriul său, chiar dacă le-a dat paşapoarte, fie colaboratorii vor fi condamnaţi conform legislaţiei actuale a Ucrainei”, a spus Zelenski, care a precizat totodată că a condus o şedinţă a Statului Major.

Liderul de la Kiev a mulţumit poliţiei naţionale pentru restabilirea rapidă a ordinii în noul teritoriu eliberat, dar şi Serviciului de Securitate al Ucrainei – pentru faptul că acum lucrează cu o eficacitate remarcabilă. “Nu pot dezvălui toate detaliile, dar datorită Serviciului de Securitate al Ucrainei, suntem acum încrezători că ocupanţii nu vor avea niciun punct de sprijin pe pământul ucrainean. Important: situaţia de la frontiera de stat şi protecţia frontierei noastre au fost discutate în cadrul şedinţei. Şeful Serviciului Frontierei de Stat a transmis un raport. Statul va oferi toată puterea necesară pentru a ne proteja graniţa”, a spus şeful statului ucrainean, potrivit News.ro.

Zelenski a pus accent pe necesitatea unui ritmul sporit al armatei ucrainene, dar şi al sprijinului internaţional.

“Ritmul de stabilizare în zonele eliberate. Ritmul de mişcare al trupelor noastre. Ritmul restabilirii vieţii normale în teritoriul eliberat. Şi ritmul de sprijin din partea partenerilor. Vorbim despre acest lucru cu sinceritate – ritmul de acordare a ajutorului pentru Ucraina trebuie să corespundă ritmului mişcării noastre”.

Liderul ucrainean a mai spus că marţi va avea un discurs la Adunarea Generală a ONU şi va lua parte la summitul privind securitatea alimentară – “un element fundamental al securităţii globale”.

“Vor avea loc şi întâlniri online cu parteneri şi investitori americani. Facem totul pentru a ne asigura că nevoile Ucrainei sunt satisfăcute la toate nivelurile: apărare, finanţe, economie, diplomaţie”, a precizat Zelenski.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Război în Ucraina, 18 septembrie | Lupte grele pe fronturile din est şi sud-est

Război în Ucraina, 17 septembrie | Centrala nucleară de la Zaporojie, reconectată la sistemul ucrainean

Război în Ucraina, 16 septembrie | Zelenski susține că există dovezi de tortură și crime de război în nord-estul recucerit

Război în Ucraina, 15 septembrie | AIEA cere Rusiei să se retragă de la centrala nucleară Zaporojie

Război în Ucraina, 14 septembrie | Secretarul general al ONU:  “Suntem departe de sfârșitul războiului”

Citeste continuarea pe www.antena3.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 209. Zelenski spune că ruşii intră în panică / Separatiştii din Donbas vor referendum pentru alipirea la Rusia / Lavrov vrea mai multe discuţii pentru a rezolva problemele globale

Urmatoarea stire

Regina Elisabeta a II-a și dragostea pentru câini. Ce se întâmplă acum cu patrupezii Reginei

Stiri pe aceeasi tema