Rezultate mai slabe pentru economia românească în 2023. Banca Mondială a revizuit în scădere estimărileMarti, 10 Ianuarie 2023, ora 17:42

159 citiri

Economia românească ar urma să înregistreze în 2023 o creştere de 2,6%, a previzionat marţi, 10 ianuarie, Banca Mondială, în raportul ”Perspective Economice Globale” (Global Economic Prospects).

Estimările sunt mai slabe faţă de cele avansate în iunie, când instituţia financiară internaţională arăta că PIB-ul României va creşte cu 3,7% în acest an.

Pentru 2024, Banca Mondială prognozează o expansiune de 4,2% a economiei României, faţă de un avans de 3,9% previzionat în iunie.

În regiunea Europa Centrală, în care este inclusă şi România, Banca Mondială prognozează o creştere a economiei de 1,1% anul acesta şi un avans de 2,7% anul viitor, în timp ce economia mondială ar urma să înregistreze o expansiune de 1,7% în 2023.

Citeste continuarea pe ziare.com

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

BREAKING Surse: Mandatele nelimitate pentru rectorii care se suspendă din funcție, deși teoretic limitate la 2, sunt menținute în proiectul Legii învățământului superior care va fi prezentat de Ligia Deca, prin prevederea legală că mandatele trebuie să fie „complete” pentru a fi limitate

Urmatoarea stire

Încă trei decese au fost înregistrate în România din cauza gripei

Stiri pe aceeasi tema