Revoltă din partea angajaților din închisori. Ce salarii au gardienii penitenciarelor. Se anunță proteste masive



Angajații din penitenciarele din România au amenințat cu proteste în fața Guvernului. Sunt gata să iasă în stradă dacă vor avea salariile tăiate sau dacă vor fi bugetari din sistem dați afară. Deși în Parlament s-a luat în calcul varianta în care să existe majorări de salarii pentru angajații din penitenciare, proiectul bate pasul pe loc după ce Guvernul a anunțat că vor exista înghețări de salarii și angajări la stat.

Sărăcie în România

Reprezentanții Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) au transmis deja un mesaj de revoltă.

„Înainte de a da afară polițiști, militari, polițiști de penitenciare, medici, profesori, judecători, procurori și funcționari publici, încercați să vedeți dacă România poate supraviețui cu 300 de parlamentari și cu mai puțin de 200 de secretari de stat! PSD și PNL, fiți un exemplu pentru bugetari și evaluați-vă în mod cinstit și real propriii sinecuriști”, arată Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP).

În prezent, un polițist de penitenciar are un salariu de 5.000 de lei, iar un comisar încasează lună de lună în jur de 7.000 de lei. Un agent primește mai puțin, în jur de 3.000 de lei, abia după cinci ani de experiență.

Guvernul taie din sporurile angajaților

Executivul crede că unii români câștigă prea mulți bani, așa că se pregătește amputarea sporurilor. Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a făcut anunțul.

„Dacă mă întrebați din punctul de vedere al mandatului care s-a dat reprezentanților Guvernului, este dat pentru sistemul de sporuri, acel plafon de 20% ca să se aplice la fondul total de salarii și nu la salariul de bază.

Acesta este mandatul dat de către Guvernul României. Pe legea salarizării și pe ceea ce înseamnă această negociere pentru acest plafon, va trebui să avem foarte bine fundamentate circumstanțele obiective.

Dacă aplicăm la fondul total de salarii cei 20%, înseamnă că avem o limită maximă a fondurilor pe care le alocăm pentru sporuri”, a declarat Marcel Boloș, la Digi24.

Citeste continuarea pe www.romaniatv.net

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema