Reuniunea Oslo. Prezentarea m─âsurilor de evitare a dronelor… pe viitor┼×eful Statului Major al Ap─âr─ârii (SMAp), generalul Daniel Petrescu, a prezentat la conferin┼úa Comitetului Militar NATO, organizat─â ├«n Oslo, Norvegia, o informare privind fragmentele de dron─â descoperite pe teritoriul Rom├óniei, potrivit Ministerului Ap─âr─ârii Na┼úionale.

Agenda reuniunii s-a axat pe implementarea deciziilor ┼čefilor de stat ┼či de guvern luate la Summitul de la Vilnius, privind m─âsurile de consolidare a posturii aliate de descurajare ┼či ap─ârare. Discu┼úiile au vizat modul de punere ├«n aplicare a Planurilor Regionale pentru care sunt necesare cre┼čterea efectivelor cu capacitate crescut─â de reac┼úie, dezvoltarea capabilit─â┼úilor, adaptarea structurilor NATO de comand─â-control, ├«mbun─ât─â┼úirea sistemelor logistice incluz├ónd capacitatea na┼úiunilor-gazd─â de suport, mentenan┼úa echipamentelor, mobilitatea militar─â, aprovizionarea ┼či prepozi┼úionarea stocurilor, precum ┼či cre┼čterea num─ârului de exerci┼úii ┼či antrenamente ├«n comun, potrivit MApN.

Generalul Petrescu a prezentat o informare privind fragmentele de dronă descoperite pe teritoriul naţional, în proximitatea porturilor dunărene ucrainene, supuse unor atacuri intensificate ale Federaţiei Ruse.

ÔÇ×Am prezentat desf─â┼čurarea evenimentelor, unele concluzii preliminare, precum ┼či m─âsurile dispuse de Armata Rom├óniei pentru ├«nt─ârirea dispozitivului de supraveghere ┼či evitarea pe viitor a unor astfel de situa┼úii. De asemenea, le-am mul┼úumit colegilor din statele aliate pentru solidaritate ┼či sprijinÔÇŁ, a declarat generalul Daniel Petrescu, se mai arat─â ├«n comunicat.

Aboneaz─â-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente ╚Ötiri ╚Öi informa╚Ťii de actualitate. Fii cu un pas ├«naintea tuturor, afl─â primul despre evenimentele importante, analize ╚Öi pove╚Öti captivante.

Citeste continuarea pe www.cotidianul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema

Licita╚Ťie cu c├óntec la Spitalul Floreasca

Spitalul Clinic de Urgen╚Ť─â Floreasca a lansat o licita╚Ťie deschis─â pentru┬áachizi╚Ťia┬áde endoscoape necesare ├«ngrijirii pacien╚Ťilor. Doar c─â managerul…