Restricțiile COVID Pentru Călătorii Care Sosesc Din China Se Extind în Europa. Franţa şi Marea Britanie Impun Un Test Negativ


Călătorii din China care merg în Franța vor trebui să aducă dovada unui test negativ cu cel puțin 48 de ore înainte de plecare, au anunțat ministerele Sănătății și Transporturilor.

Măsura va fi aplicată pentru toate zborurile din China, inclusiv zborurile cu escală. Călătorii din avioanele care sosesc din China vor trebui, de asemenea, să poarte măști.

Oficialii francezi nu au stabilit o dată pentru intrarea în vigoare a măsurilor, dar vor publica un decret guvernamental și vor notifica statele membre ale Uniunii Europene, au precizat ministerele.

De la 1 ianuarie, Franța va efectua, de asemenea, teste aleatorii PCR COVID la sosire asupra unor călători care vin din China, a declarat un oficial guvernamental, într-o conferință de presă.

La rândul său, guvernul britanic va cere călătorilor din China să prezinte un test COVID negativ efectuat cu cel mult două zile înainte de plecare. Măsura se aplică începând cu 5 ianuarie.

Ce alte țări au impus restricții pentru călătorii din China

Franța și Marea Britanie se alătura astfel altor state europene care impun restricţii pentru călătorii din China, în contextul în care țara se confruntă cu o explozie a numărului de infectări COVID după ce a renunțat la politica zero-COVID.

Prima țară europeană care a decis să impună un test COVID pentru călătorii din China este Italia. Măsura, decisă miercuri, 28 decembrie, „este esenţială pentru a asigura supravegherea şi detectarea posibilelor noi variante ale virusului astfel încât să protejăm populaţia Italiei”, a explicat ministrul italian al sănătăţii.

Italiei i s-a alăturat vineri Spania. Guvernul spaniol a anunţat că va permite intrarea în țară a călătorilor din China doar pe baza vaccinării sau a unui test COVID negativ.

De altfel, autoritățile din întreaga lume au impus sau iau în considerare restricții pentru călătorii din China.

Ţări precum Statele Unite, Coreea de Sud, Japonie, India şi Taiwan au impus teste COVID pentru călătorii din China, ca răspuns la răspândirea cazurilor în această țară.

Malaezia a anunțat că va examina toți călătorii pentru febră și va testa apele uzate de la aeronavele care sosesc din China pentru COVID.

În paralel, în Australia, premierul Anthony Albanese a declarat că țara nu-și modifică regulile privind accesul călătorilor din China, dar monitorizează situația și „impactul COVID aici și în întreaga lume”.

Joi, 29 decembrie, Comisia Europeană s-a reunit de urgență pentru a discuta eventuale „măsuri pentru o abordare coordonată” de către statele membre ale UE după explozia de cazuri COVID din China.

INTERVIU. Expert în politici de sănătate publică, despre anul 2023: „Pandemia de COVID aparține deja trecutului!”. Care va fi însă provocarea anului viitor

Într-o declaraţie emisă joi, Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC) a declarat că introducerea testării obligatorii a Covid-19 în UE pentru călătorii care sosesc din China ar fi „nejustificată”.Urmărește-ne pe Google News

Urmărește cel mai nou VIDEO

Citeste continuarea pe www.libertatea.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Cine a fost Vivienne Westwood, pioniera stilului punk. Povestea unei vieţi dedicate modei şi activismului

Urmatoarea stire

De ce creștinii nu își fac circumcizie precum evreii și musulmanii?

Stiri pe aceeasi tema