Reprezentanţi ai OCDE, prezenţi la Bucureşti pentru discuţii legate de aderarea României la această organizaţie

Comitetul Interministerial pentru coordonarea relaţiilor României cu Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică s-a reunit, marţi, la Palatul Victoria, la reuniune fiind prezentă şi delegaţia Secretariatului OCDE, care se află în vizită în România în cadrul unei misiuni de lansare oficială a discuţiilor de aderare a ţării noastre la această organizaţie, informează Agerpres.

Conform unui comunicat al Guvernului, discuţiile au vizat stadiul actual al demersurilor României în procesul de aderare, elaborarea Memorandumului iniţial, fiind prezentate implicaţiile pentru statul român.

La reuniune, reprezentanţii instituţiilor şi autorităţilor naţionale, membre ale Comitetului Interministerial, au adresat întrebări specifice, tehnice reprezentanţilor OCDE, iar, la rândul lor, membrii delegaţiei Secretariatului OCDE au încurajat instituţiile naţionale să menţină permanent dialogul cu experţii Organizaţiei, „pentru asigurarea detaliilor tehnice de care depinde parcurgerea etapelor prevăzute în procesul de aderare”, precizează sursa citată.

La reuniune au participat reprezentanţi ai mai multor ministere şi secretarul de stat pentru afaceri globale şi strategii diplomatice în cadrul Ministerul Afacerilor Externe, Cornel Feruţă, mai arată comunicatul.

„Aderarea la OCDE reprezintă un obiectiv major al politicii externe a României, inclus şi în programul de guvernare. După decizia Consiliului OCDE, din luna ianuarie, de a lansa negocierile de aderare a României, un alt pas important l-a reprezentat adoptarea Foii de Parcurs pentru Aderare (Accession Roadmap), la reuniunea ministerială a Consiliului OCDE din 10 iunie”, mai transmite Guvernul.

De asemenea, Executivul menţionează că procesul de aderare la OCDE reprezintă „o oportunitate de implementare a celor mai bune practici şi standarde ale acestui for interguvernamental, cu toate avantajele economice şi politice care decurg din statutul membru, alături de state care deţin peste 70% din producţia şi comerţul globale şi 90% din nivelul mondial al investiţiilor străine directe”.

Comitetul Interministerial pentru coordonarea relaţiilor României cu OCDE, al cărui coordonator naţional este prim-ministrul, este alcătuit din reprezentanţi ai tuturor instituţiilor care participă la activitatea structurilor OCDE sau gestionează programe de colaborare cu această organizaţie.

Citeste continuarea pe universul.net

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Lavinia Pârva, apariţie spectaculoasă în costum de baie

Urmatoarea stire

OFICIAL | Încă o despărțire pentru Liverpool. A fost unul dintre cei mai apreciați jucători de către Jurgen Klopp

Stiri pe aceeasi tema
Acest site utilizeaza cookie-uri pentru a va imbunatati experienta: politica cookie