”Reiese că războiul nu este îndreptat doar împotriva Ucrainei”


Vineri, 30 Septembrie 2022, ora 17:39

1207 citiri

Un istoric cunoscut la nivel mondial pentru studiile referitoare la Rusia post-sovietică face o analiză la cald a discursului liderului de la Kremlin.

Istoricul Marke Galeotti, autor al unor cărți celebre precum “The Vory: Russia’s super mafia” sau “Trebuie să vorbim despre Putin”, a spus câteva cuvinte despre discursul liderului de la Kremlin, imediat după finalul cuvântării.

“Cred că este clar că Putin crede cu adevărat că este vorba despre o mare luptă civilizațională – Rusia versus Occident, nu este doar retorică, ceea ce înseamnă că războiul nu este îndreptat doar împotriva Ucrainei.

Pentru un om presupus încrezător și liniștit cu deciziile sale, el petrece al naibii de mult timp inventând justificări elaborate (și tot mai conspirative). Am sentimentul că-i sunt, în cea mai mare măsură, necesare lui însuși, nu poporului rus și nici lumii din exterior.

Limbajul lui este ecoul celei mai proaste retorici occidentale (n.r. – discursul partidelor populiste din Vest): război hibrid, decolonizare, cultura anulată (n.r. – cancel culture). Pentru un om care pretinde că are încredere în marea și unică cultură a Rusiei, o înjosește raportând-o negativ la un Occident caricatural, precum „universul oglindă” din Star Trek. Trist, a scris Mark Galeotti într-o postare pe Twitter.

Vladimir Putin a vorbit pe larg în discursul de vineri, 30 septembrie, despre “șerpii” din Occident și aspecte precum ”dictatura dolarului”.

Citeste continuarea pe ziare.com

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Cum poți obține anularea, completarea sau rectificarea actelor de stare civilă?

Urmatoarea stire

Ce filme și seriale poți vedea pe Netflix în luna octombrie

Stiri pe aceeasi tema