Reguli noi în restaurante din 15 martie. Patronii, obligaţi să scrie în meniu ingredientele fiecărui preparat și valorile nutriționale



Noile meniuri, pe care începând de mâine ar trebui să le găsim în toate restaurantele sau în locurile în care se servește mâncare vor avea informații în plus.

Reguli noi în restaurante

Pe lângă prețuri, în dreptul fiecărui produs trebuie trecută canitatea, valoarea nutritivă, aditivii și alergenii. Practic, toate meniurile trebuie retipărite, pentru a corespunde regulamentului Uniunii Europene.

Retipărirea meniurilor înseamnă costuri în plus, spun administratorii localurilor, iar banii vor fi plătiți tot de clienți în prețul produselor. Schimbarea trebuia să intre în vigoare în luna decembrie, dar au fost amânate pentru această lună. Cei care nu se conformează, vor primi în primă fază un avertisment, dar mai apoi vor fi amendați.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeste continuarea pe observatornews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema