Regizorul proiecției „Arsenie. Viața de Apoi”: „Documentarul este ca turnesolul pentru societate”În urma solicitării publice a Arhiepiscopiei Sibiului de a fi interzisă difuzarea documentarului „Arsenie. Viața de Apoi” în cadrul Festivalului ASTRA Film, reacțiile nu au întârziat să apară.

Regizorul proiecției despre Arsenie Boca, Alexandru Solomon, a făcut mai multe mărturisiri pentru „Adevărul”, în urma reacției pe care au avut-o unele entități și persoane, cea mai recentă fiind scrisoarea deschisă trimisă, de către reprezentanții Mitropoliei Ardealului și ai Arhiepiscopiei Sibiului (opinie care nu este susținută însă și de mai marii Bisericii Ortodoxe Române), organizatorilor celui mai longeviv festival internațional de film din România – ASTRA.  

Alexandru Solomon și-a exprimat speranța că autoritățile din Sibiu nu vor ceda presiunilor, precum cele din Arad, care, în urmă cu mai puțin de o săptămână, au decis să anuleze proiecțiile filmului în cadrul Cinema „Arta” al Centrului Municipal de…

Citeste continuarea pe adevarul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema