Regina Camilla n-a venit în România, dar a primit o distincție specială! Despre ce e vorba


Soția Regelui Charles, Regina Camilla, a primit o nouă distincție specială la o lună de la încoronare, eveniment istoric care a avut loc pe 6 mai.

Regina Camilla a fost încoronată alături de Regele Charles în luna mai, sub privirile întregii lumi, iar acum, o lună mai târziu, soția monarhului a primit o onoare specială. S-a anunțat că aceasta a fost premiată pentru serviciile aduse Noii Zeelande și va deveni membru suplimentar al Ordinului de Merit al Noii Zeelande.

Totul a fost dezvăluit în The King’s Birthday and Coronation Honours List 2023, listă care a fost publicată luni de guvernul neozeelandez. Pe lista specială cu 182 de distincții se află și fostul prim-ministru Jacinda Ardern, care va fi numită Dame Grand Companion al Ordinului Merit al Noii Zeelande, notează Hello Magazine. 

În 2019, Regele Charles și Regina Camilla au vizitat Noua Zeelandă în cadrul unui turneu oficial. Călătoria a inclus trei plimbări publice în care le-au oferit neozeelandezilor șansa de a-i saluta personal. În timp ce se aflau acolo, cuplul a vizitat o fabrică de vinuri și, de asemenea, a experimentat o ceremonie tradițională de depunere de coroane.

Regele Charles nu a vizitat încă această țară de când a devenit rege, dar a făcut călătorii oficiale atât în Germania, cât și în România, în țara noastră. 

Regina Elisabeta a II-a, mama regelui, a avut legături strânse cu Noua Zeelandă, pe care a vizitat-o de zece ori în timpul domniei sale. Adresându-se națiunii în 1953, monarhul de atunci a spus: “Vreau să arăt că Coroana nu este doar un simbol abstract al unității noastre, ci o legătură personală și vie între noi.”

Ce vizite va face Regele Charles, după România

Vineri, 2 iunie, Regele Charles a ajuns în România. Ieri, 6 iunie, a plecat din țara noastră, unde s-a bucurat de natura de la Valea Zălanului și din Viscri. În continuare, Regele Charles ar putea ajunge în Franța. 

Deși nu au fost confirmate alte călătorii sau date oficiale, o vizită la Paris ar putea fi în cărți pentru familia regală, deoarece Regele Charles și Regina Camilla și-au amânat călătoria acolo în martie. Atât guvernul francez, cât și cel britanic au luat decizia de a amâna vizita…

Citeste continuarea pe okmagazine.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema